Волинь: у прокуратурі області підбили підсумки роботи за І півріччя.

Волинь: у прокуратурі області підбили підсумки роботи за І півріччя.

29.07.17 12:10 0 528
У прокуратурі Волині відбулася розширена оперативна нарада, на якій обговорили підсумки роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2017 року.

Розпочинаючи нараду, виконувач обов’язків прокурора області Сергій Єфремов зауважив, що завдяки вжитим органами прокуратури області системним організаційним та координаційним заходам на Волині у першому півріччі 2017 року знизився рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення і він суттєво нижчий як по державі.

Досягнуто зменшення загального числа вчинених в області злочинів, у тому числі особливо тяжких, проти життя та здоров’я особи, проти безпеки руху та експлуатації транспорту, у сфері охорони довкілля, вчинених у стані алкогольного сп’яніння та в групі, у підлітковому середовищі.

Уперше за останні декілька років зменшилась кількість облікованих злочинів проти власності, у тому числі крадіжок, розбійних нападів, шахрайств.

Суттєво активізовано роботу оперативних підрозділів у протидії організованій злочинності, незаконному обігу наркотичних засобів, насамперед їх збуту.

Викрито та знешкоджено діяльність 3 організованих злочинних груп, у тому числі однієї у сфері оподаткування. До суду скеровано обвинувальні акти щодо 5 злочинних угрупувань.

Посилено протидію корупційним проявам. Скеровано до суду 32 обвинувальних акти про корупційні злочини. В отриманні неправомірної вигоди викрито професійного суддю та голову районної державної адміністрації.

Завдяки своєчасному узгодженню дій правоохоронних та державних органів активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму майже 15 млн. грн., що вдвічі перевищує показник 2016 року.

Координаційними та наглядовими зусиллями прокурорів вдалось дещо підвищити рівень розкриття злочинів - з 31,8% станом на 01 січня цього року до 36,8% станом на 01 липня - і він вищий, як по державі (31,1%).

Суми позовних вимог прокурорів сягнули понад 80 млн. грн. Задоволено позовів на 55,7 млн. грн. Реально виконано судових рішень за позовами прокурорів на понад 51 млн. грн. Повернуто та попереджено незаконне відчуження 447 га земель.

У сфері ювенальної юстиції за реагування прокурорів поновлено права тисячі неповнолітніх, державі та дітям відшкодовано майна та коштів на суму майже 400 тис. грн.

Проте ще не забезпечено в повній мірі ефективної роботи правоохоронної системи у всіх сферах протидії злочинності, у тому числі її організованим формам та корупції. Подальшого посилення потребує прокурорський нагляд за оперативно-розшуковою діяльністю в органах поліції.

За результатами наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури Волині, та основні завдання на наступний період.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Громадське ...
Наступна новина: Житомирщина: 200 дітей ...

КОМЕНТАРІ