Чернівецькі студенти гідно представили своє місто на міжнародних змаганнях з судових дебатів з прав людини імені Нельсона Мандели

Чернівецькі студенти гідно представили своє місто на міжнародних змаганнях з судових дебатів з прав людини імені Нельсона Мандели

29.07.17 12:33 0 502
Команда Чернівецького національного університету уперше взяла участь у 9-х міжнародних змаганнях з судових дебатів з прав людини імені Нельсона Мандели (9th Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition), які відбулися 17 – 21 липня у Офісі ООН у Женеві, Швейцарія.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь 36 команд з 24 країн світу. ЧНУ ім. Юрія Федьковича представляли студенти четвертого та другого курсів юридичного факультету Олена Щербакова і Роман Токарик. Ця команда гідно представила Чернівці з результатом 75,9 балів зі 100. Вона зіграла по дві гри за позиції позивача та відповідача. Суперниками чернівчан були команди з Оксфорду, Малаві, Замбії та Кенії (Oxford University, UK , Chancellors College, University of Malawi, University of Zambia, Strathmore University, Kenya).

Учасники змагань повинні були продемонструвати вільне володіння нормами міжнародного права, детальні знання фабули справи, навички аргументації та контраргументації, уміння швидко реагувати на питання суддів, давати повні та обґрунтовані відповіді.

Олена Щербакова та Роман Токарик успішно впоралися з цими завданнями та отримали високі оцінки суддів, а також поради і рекомендації щодо подальшого вдосконалення навичок дебатування.

«Участь команди юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у цих змаганнях переконала мене в тому, що для сучасної талановитої молоді відкритий увесь світ і кожен має безліч можливостей в тому, щоб наполегливою працею реалізувати себе у професійній сфері, – каже представниця юридичного факультету Вікторія Васильчук, – Участі Олени і Романа у цих дебатах передувала піврічна відповідальна підготовка, якій вони віддали багато часу і зусиль, що й забезпечило гідний результат команди у цих змаганнях. Вони отримали важливий досвід, переконалися у власних силах, отримали корисні рекомендації від суддів. У сучасному глобалізованому світі такі професійні зустрічі, спілкування, обмін досвідом з представниками університетів різних країн є надзвичайно важливим для студентів-правників, адже дає можливість обговорити проблеми спільні для всіх держав, відчути єдність з усім світом. З приємністю можна відзначити, що фахова підготовка студентів-юристів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за своїм рівнем не поступається кращим університетам світу».

Довідково:

Судові дебати з прав людини імені Нельсона Мандели проводяться впродовж 9 років. Запрошення до участі надсилаються усім університетам світу. Змагання, відбувається англійською мовою, є відкритим для здобувачів ступенів бакалавра та магістра. Університети, які беруть участь, відбирають двох студентів, бажано одну особу чоловічої статі і одну жіночої. Ці студенти надсилають письмові роботи з аргументами щодо наданої фабули, які оцінюються колегією експертів. Найкращі 5 команд з кожного регіону світу запрошуються до Женеви для того, щоб взяти участь фінальних раундах змагання. Команди захищають позиції двох сторін відповідно до фабули гіпотетичної справи.

Дві найкращі команди потрапляють до фінального раунду, який оцінюють судді з Міжнародних судів і трибуналів.

Турнір став провідним заходом з питань захисту прав людини. Він є унікальною концентрацією молодих і талановитих студентів-правників з університетів усього світу, які зустрічаються для того, щоб обговорити найважливіші проблеми у сфері прав людини на основі загальної правової системи ООН з врахуванням національних і регіональних перспектив і досвіду.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ