На Вінничині за незаконне заволодіння земельними ділянками вартістю майже 1 млн. грн. з метою їх подальшого продажу доведеться відповідати у суді

На Вінничині за незаконне заволодіння земельними ділянками вартістю майже 1 млн. грн. з метою їх подальшого продажу доведеться відповідати у суді

29.07.17 12:23 0 529
Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем та підробки документів службовими особами однієї із сільських рад Вінницького району, які за попередньою змовою з фізичною особою, заволоділи двома земельними ділянками, загальна вартість яких складає майже 1 млн. гривень.

У ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами сільської ради в інтересах третіх осіб вчинено підробку офіційних документів – рішення сесії про надання дозволу на виготовлення технічної документації, та в подальшому – її затвердження, на підставі якого фізичною особою отримано у власність дві земельних ділянки, які в подальшому нібито реалізовано на підставних осіб.

Наразі вказаним особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України, вирішується питання про обрання останнім міри запобіжного заходу.

Додатково: ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 223 мешканці Чернігова ...
Наступна новина: Заступник міністра ...

КОМЕНТАРІ