На Вінниччині перед судом постануть керівники підприємства,що ухилились від сплати до бюджету понад 4,5 млн. грн податку на додану вартість

На Вінниччині перед судом постануть керівники підприємства,що ухилились від сплати до бюджету понад 4,5 млн. грн податку на додану вартість

29.07.17 12:41 0 461
Прокуратурою області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора, фінансового директора, головного бухгалтера та бухгалтера одного з підприємств м. Вінниці за фактами ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та службовому підробленні.

Встановлено, що службові особи підприємства при здійсненні діяльності пов’язаної із реалізацією сільськогосподарської продукції у 2015 році, шляхом безпідставного завищення сум податкового кредиту з ПДВ при здійсненні фінансово-господарських операцій із підприємствами, що містять ознаки фіктивності, та відповідно заниження сум ПДВ, який підлягав до сплати підприємством, ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі понад 4,5 млн. грн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави коштів у особливо великих розмірах.

Прокурором до вищевказаних осіб на всю суму спричинених збитків заявлено цивільний позов.

З метою виконання вироку в частині конфіскації майна та забезпечення цивільного позову, ухвалою Вінницького міського суду накладено арешт на 5 транспортних засобів, житловий будинок та 2 квартири, що належать обвинуваченим.

Примітка: згідно ч. 3 ст. 212 КК України передбачена кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах - штраф від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ