«Чернігів - 28-й серед 100 міст України по рівню прозорості,хоча реальний рейтинг міста – вищий»,- Олександр Ломако

«Чернігів - 28-й серед 100 міст України по рівню прозорості,хоча реальний рейтинг міста – вищий»,- Олександр Ломако

29.07.17 14:16 0 571
28 липня, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако взяв участь у презентації результатів дослідження прозорості 100 найбільших міст України. На захід, який проходив у готелі «Україна», були також запрошені депутати міської ради, громадські активісти та журналісти.

Керівник проекту «Розбудова прозорості в містах України» Катерина Цибенко повідомила, що дослідження проводилося компанією «Transparency International Україна» спільно з Інститутом політичної освіти. За його результатами Чернігів посів 28 місце у рейтингу, отримавши за прозорість 34,6 бали зі 100 можливих. Рейтинг побудований командою аналітиків за 91 показником у 13 сферах. Досліджувалися сфери бюджетування, землекористування, кадрової політики, закупівель, наявності онлайн-послуг та ін. Формування рейтингу міст здійснювалося протягом травня-червня.

Експерти оцінювали роботу офіційних сайтів міських рад і під час цієї зустрічі розповіли про те, в яких показниках місту треба покращити свою роботу. На їхню думку, найпрозорішими сферами виявилися закупівлі та бюджетування. Щодо житлової політики, соціальних послуг, комунального майна, професійної етики та конфліктів інтересів місто отримало невелику кількість балів.

Заступник міського голови подякував за проведене дослідження та досить високу оцінку роботи Чернігівської міської ради у плані відкритості та прозорості.

- Місто розвивається і зрозуміло, що за один рік чи за півтора не можна зробити всі зміни, які потребує і сучасне законодавство і сучасний стан розвитку суспільства. Ми рухаємося у цьому напрямку і дійсно позитивні зрушення є, - сказав Олександр Ломако. */blockquote

*/blockquote

Заступник міського голови зазначив, що частина рекомендацій, які наведені в результатах дослідження, на даний час вже виконані або ж знаходяться на стадії вирішення.

- Я вважаю, що рейтинг міста повинен бути вищим. Якщо б експерти більш уважно провели дослідження, а не аналізували лише сайт Чернігівської міської ради. Багато речей, які ставилися Чернігову як мінус, насправді давно працюють. Зокрема, онлайн черга до дитячих садочків, реєстр комунальної власності вже понад рік у відкритому доступі. Місто одним із перших в Україні ухвалило Бюджетний регламент. Таких “недоречностей” у дослідженні дуже багато. Тому реальне місце - набагато вище.*/blockquote

*/blockquote

Впевнений, що в наступному році він точно буде іншим, тому що ряд змін або вже заплановані, або вже здійснені.*/blockquote

*/blockquote

Ще в минулому році ми хотіли зробити новий веб-портал, але через тендерні процедури, через відсутність достатньої кількості потенційних учасників він відкладається. Все одно ми його зробимо, - підкреслив Олександр Ломако. Він також додав, що після створення нового порталу міської ради користувачам буде легше знаходити інформацію про діяльність виконавчих органів міської ради. В ньому будуть обов'язково враховані всі доречні рекомендації експертів проекту «Розбудова прозорості в містах України». */blockquote

*/blockquote

Крім того, Олександр Ломако наголосив на тому, що головним показником прозорості є можливість представників ЗМІ та громадськості вільно брати участь у всіх заходах, які проходять у міській раді. Чернігів пішов ще далі - активісти не лише можуть бути присутніми, а і вільно задають запитання безпосередньо під час засідань сесії міської ради або її виконавчого комітету.

Також спікером на заході виступив помічник депутата міської ради Олександр Гашпар. Він розповів про власне бачення питань прозорості Чернігівської міської ради та ті проблеми, з якими він особисто стикнувся. В той же час, громадський активіст відзначив, що оновлена міська влада стала більш прозорою, ніж була попередня.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: План спортивно-масових ...
Наступна новина: Влада і громада ...

КОМЕНТАРІ