НАТО виділив Україні майже €40 млн

НАТО виділив Україні майже €40 млн

29.07.17 14:34 0 548
Гроші підуть на підтримку кіберзахисту і медичної реабілітації, командування і управління.

Північноатлантичний альянс працює над тим, щоб надати Україні обладнання супутникового зв'язку. Про це на спільному брифінгу з президентом Петром Порошенком у Києві заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг зазначив, що на зустрічі з главою держави були розглянуті пункти комплексного пакету допомоги Україні, рішення про який було прийняте ще у 2016 році на Варшавському саміті НАТО.

"Через 10 різних трастових фондів країни НАТО виділить майже 40 млн євро на підтримку України в таких аспектах, як командно-штабні можливості, кіберзахист і медична реабілітація. Зараз ми працюємо над тим, щоб надати Україні обладнання супутникового зв'язку", - підкреслив він.

За словами генсека альянсу, за останні дні блок НАТО надав Україні сучасне обладнання для кіберзахисту.

"Також ми допомагаємо ключовим урядовим інституціям розслідувати інциденти у сфері кібербезпеки на кшталт того, що стався недавно", - додав він.

Нагадаємо, 3 липня помічник генерального секретаря альянсу Сорина Думітру Дукару заявив, що в НАТО було схвалено пакет комплексної допомоги Україні.

Раніше повідомлялося, що нова стратегія кібербезпеки Євросоюзу передбачатиме технічну допомогу сусіднім країнам, у тому числі Україні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ