Галина Воляник: Тернопільщина демонструє стрімке зростання соціально-економічного розвитку

Галина Воляник: Тернопільщина демонструє стрімке зростання соціально-економічного розвитку

29.07.17 18:38 0 649
Результати аналізу соціально-економічних показників Тернопільщини за підсумками І півріччя 2017 року свідчать про позитивну динаміку розвитку області та вказують на окремі резерви як у галузевому, так у територіальному розрізах. Про це зазначила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галина Воляник під час чергового засідання колегії обласної адміністрації.

За її словами, впродовж двох років в області спостерігається зростання у таких галузях, як промисловість та будівництво. Зокрема, у реальному секторі економіки обсяг виробництва промислової продукції зріс на 6,8%. Що ж стосується будівництва, то у першому півріччі 2017 року будівельні організації області виконали робіт на суму 573,7 млн. гривень (+6,8%). Цього року також на 60% збільшилися капітальні інвестиції. За темпами ж зростання реальної заробітної плати Тернопільщина на другому місці в державі, адже у 2017 році вона збільшилася на 31,4%. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у січні – травні 2017 року склала 5 018 гривень, що на 50,6% більше, ніж торік. За темпами зростання – це 1 місце в державі. У малому бізнесі створено 3 100 суб'єктів господарювання та 4 700 нових робочих місць, а це відповідно можливість не шукати заробітків за кордоном, а працювати вдома.

Водночас, як наголосила Галина Воляник, цього року Тернопільщина отримала безпрецедентно великий обсяг фінансування. Всі ці кошти будуть спрямовані на розвиток області, на будівництво доріг, шкіл, садочків та інших об'єктів. Зокрема, це кошти ДФРР у сумі 115 млн. грн., субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад – 115 млн. грн., субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

«По соцеконому ми вже отримали 17 мільйонів гривень і ще має надійти 20 млн. грн. Також ми отримали кошти, які компенсовуються із державного бюджету на реалізацію Урядової програми «Доступні ліки», а це 13,7 млн. грн. тощо. Тому тепер важливо лише раціонально використати ці кошти і по-господарськи до них віднестися», – зауважила Галина Воляник.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканці Тернопільщини ...
Наступна новина: Місто Рівне - справжня ...

КОМЕНТАРІ