На Тернопільщині активно працюють над покращенням життєвих умов дітей-сиріт та дітей,позбавлених батьківського піклування

На Тернопільщині активно працюють над покращенням життєвих умов дітей-сиріт та дітей,позбавлених батьківського піклування

29.07.17 13:17 0 494
Під час засідання колегії Служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації обговорили питання створення та функціонування сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Участь у колегії взяли також начальники служб у справах дітей районних адміністрацій.

Як стало відомо під час колегії, станом на теперішній час в області проживає 1035 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 699 дітей (67,5 %) виховуються в сім'ях опікунів та піклувальників (в т. ч. 26 дітей з особливими потребами). 256 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли родинне тепло і затишок у 125 прийомних сім'ях та 9 дитячих будинках сімейного типу.

Як наголосив начальник Служби у справах сімей облдержадміністрації Ростислав Дрозд, з початку 2017 року в області створено 2 прийомних сім'ї та влаштовано 2 дітей. В раніше створені прийомні сім'ї довлаштовано 5 дітей, ще 2 дітей довлаштовано у діючий дитячий будинок сімейного типу у Шумському районі.

Протягом першого півріччя 2017 року, за словами Ростислава Дрозда, усиновлено 7 дітей, що на 1 дитину більше, ніж було торік. Водночас, протягом першого півріччя 2017 року, як акцентував він, здійснено нагляд за 86 усиновленими дітьми, з них: 39 перебувають на обліку менше 3-х років, 47- більше 3-х років.

Відтак, за результатами колегії, було прийнято рішення розвивати створення будинків сімейного типу, а також внести пропозиції щодо кандидатур дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в першу чергу, які перебувають у інтернатних закладах, та осіб з їх числа, яким необхідно оформлення правовстановлюючих документів не житло та майно, право власності на яке мають або набудуть за рахунок коштів, передбачених обласною програмою забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017-2019 роки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Реконструкція ...
Наступна новина: Чернівці: У художньому ...

КОМЕНТАРІ