На Тернопільщині розробили унікальний проект з QR-кодуванням туристичних об’єктів

На Тернопільщині розробили унікальний проект з QR-кодуванням туристичних об’єктів

29.07.17 17:40 0 588
Під час сьомого засідання Ради туристичних міст та регіонів України, що цього разу відбувається на Тернопільщині, презентували проект з QR-кодуванням туристичних об'єктів всієї області. У рамках проекту було виготовлено 100 табличок для їх розміщення на найпопулярніших туристичних об'єктах.

Зокрема, як розповів головний спеціаліст відділу туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків, проект з QR-кодування реалізували в рамках виконання Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2016-2020 роки. Його мета – покращити туристичну інфраструктуру.

«В QR-коді зашифрована коротка інформація (до 140 символів – ред.) про той чи інший об'єкт українською та англійською мовами. Для сканування QR-коду потрібно лише смартфон і спеціальна програма для зчитування інформації. Важливо, що для того, щоб отримати інформацію про туристичний об'єкт за допомогою QR-коду, інтернету не потрібно», – зауважив Ростислав Яцків.

Водночас, він додав, що крім QR-коду про об'єкт, на табличці є ще QR-код туристичного порталу Тернопілля, через який, вже за допомогою інтернету, можна почерпнути більше інформації про об'єкт зокрема та про Тернопільщину загалом.

«На цьому наш проект зупинятися не буде, ми його й надалі розвиватимемо. Адже такого в Україні більше немає, це унікальний проект, розроблений відділом туризму обласної адміністрації», – уточнив Ростислав Яцків.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ