Степан Барна: Тернопільщина – це перспективний майданчик для розвитку бізнесу з іноземними партнерами

Степан Барна: Тернопільщина – це перспективний майданчик для розвитку бізнесу з іноземними партнерами

29.07.17 14:02 0 520
Відбулася зустріч Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді пана Мірослава Мойжіти, економічного дипломата пана Даніела Цабана з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною та головою обласної ради Віктором Овчаруком. Сторони обговорили стан співробітництва та перспективні напрямки співпраці.

За словами Степана Барни, Тернопільська область надійний та перспективний майданчик для розвитку спільного бізнесу з іноземними партнерами. « Тернопільщина є регіоном, в якому іноземні громадяни і підприємці відчувають себе комфортно. Наша співпраця – це нові робочі місця і можливість для українців працювати за найкращими європейськими та світовими стандартами», - зазначив він.

Також очільник Тернопільщини наголосив, що одним з основних зовнішньоекономічних напрямків України в цілому та Тернопільської області зокрема, є співпраця з країнами Європейського Союзу, в тому числі із Словацькою Республікою. В області працює два підприємства з словацьким капіталом – у Тернополі та Чорткові, в галузях сільського господарства та охорони здоров'я.

У свою чергу, Мірослав Мойжіта наголосив, що Словацька Республіка зацікавлена у налагодженні відносин з Тернопільською областю та готова стати її партнером.

«Словаччина демонструє хороші показники в економічному розвитку. Також Словаччина комплектує та виробляє потужні автомобілі. Кількість виготовлених автомобілів на рік – 1 мільйон. Також Словаччина має хороший досвід у залученні іноземних інвестицій, тому нам цікаво не лише залучати інвестиції, а й обмінюватися досвідом», - підкреслив Мірослав Мойжіта.

За словами Степана Барни, одним з шляхів налагодження ефективної співпраці та комунікації з Словацькою Республікою може стати діалог між представниками бізнесу з обох сторін. Такі зустрічі сприятимуть вивченню потенціалу та допоможуть окреслити напрями співпраці.

«Словаччина цікава для нас власним економічним потенціалом, перспективами залучення інвестицій в сфері інноваційного розвитку галузей промисловості і сільського господарства, оскільки індустріально-аграрна багатогалузева економіка Словаччини базується на сучасній інфраструктурі. Ми особливо зацікавлені у спільній проектній діяльності в рамках програм Вишеградської групи», - акцентував Степан Барна.

Вагомою є перспектива співпраці у галузі культури, освіти, та туризму

На території нашої області, як і в Словаччині, є багато культурно-історичних об'єктів, побудованих в різних історичних періодах.

Довідково:

Зовнішньоторговельний оборот товарами області з Словацькою Республікою за січень-травень 2017 року склав 2,1 млн дол. США (0,7% від загального зовнішньоторговельного обороту області).

Обсяги експорту товарів становили 0,2 млн дол. США, обсяги імпорту становили 1,9 млн дол. США (1,4% імпорту товарами області).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ