Влада і громада Тернопільщини об’єднали зусилля задля протидії торгівлі людьми

Влада і громада Тернопільщини об’єднали зусилля задля протидії торгівлі людьми

29.07.17 14:17 0 599
У Тернопільській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл на тему «Спільними зусиллями влади і громади проти торгівлі людьми». Участь у заході взяв заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, а також представники державних установ та організацій, які є суб'єктами національного механізму взаємодії (НМВ). Власне, вони здійснюють заходи щодо протидії торгівлі людьми у Тернопільській області.

Мета круглого столу – активізувати партнерський рух органів державної влади, правоохоронних органів та організацій громадянського суспільства у попередженні явища торгівлі людьми.

Зокрема, в області працюють над тим, щоб запобігати таким випадкам, адже моральні травми часто буває дуже важко вилікувати. Зокрема, на Тернопільщині діють 2 державні установи для перебування постраждалих від торгівлі людьми, а саме центр соціально-психологічної допомоги «Родина», в якому перебувала 1 особа, яка постраждали від торгівлі людьми, та центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей ОДА. Водночас, особам, які опинилися в складних життєвих обставинах чи постраждали від торгівлі в центрі надають весь комплекс соціальних послуг.

Крім цих та інших заходів, в області проводяться ще й різні навчання та семінари. Так, Тернопільська обласна служба зайнятості спільно з базовими центрами зайнятості області провела 136 семінарів зі спеціалістами, які працюють з безробітними, та безробітними, які звертаються до центрів зайнятості на теми: «Дізнайся більше про торгівлю людьми», «Торгівля людьми – соціальна проблема сучасності», «Робота за кордоном – ризик сьогодення», «Запобігання нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми». Участь у цих семінарах взяли близько 2 тисяч осіб.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Чернігів - 28-й серед 100 ...
Наступна новина: В Житомирській області ігор ...

КОМЕНТАРІ