На Тернопільщині розробляють Дорожню карту підприємницьких ініціатив учасників АТО

На Тернопільщині розробляють Дорожню карту підприємницьких ініціатив учасників АТО

29.07.17 15:35 0 499
За підтримки Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» та за сприяння департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, громадська організація «Центр стратегічного розвитку та реформ» розробляє Дорожню карту розвитку малого та середнього бізнесу демобілізованих учасників бойових дій в зоні АТО. Тривалість проекту – з травня до жовтня 2017 року.

Так, 27 липня 2017 року заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Галина Воляник, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, регіональної ради підприємців при облдержадміністрації, громадських бізнес-асоціацій та ГО ветеранів АТО взяли участь в обговоренні теми «Шляхи подолання перешкод та проблемних моментів започаткування і ведення малого і середнього бізнесу демобілізованих учасників бойових дій в зоні АТО на рівні Тернопільської області».

Мета Дорожньої карти полягає в тому, щоб розробити заходи, спрямовані на формування сприятливого соціального, інституційного й інформаційного середовища для відкриття власної справи і реалізації підприємницьких ініціатив демобілізованих учасників бойових дій у зоні АТО шляхом раціонального поєднання громадських ініціатив та зусиль держави.

Серед основних завдань Дорожньої карти – сформувати систему моральних та матеріальних стимулів для заохочення ветеранів АТО до ведення підприємницької діяльності, а також сформувати структурований перелік заходів,процедур і методів вирішення проблемних ситуацій та створити сприятливе середовище у сфері підприємницької діяльності ветеранів АТО.

Так, за результатами наради стало відомо, що в рамках проекту проводилися та будуть проводитися фокус-групи з демобілізованими учасниками АТО. Це потрібно для того, щоб здійснювати комплексне вивчення проблеми започаткування та ведення власного бізнесу. Також передбачений круглий стіл за участю ветеранів АТО, представників громадськості, органів влади та засобів масової інформації з метою врахування ініціатив ветеранів при формуванні заходів Дорожньої карти.

Публічна презентація Дорожньої карти відбудеться наприкінці липня 2017-го. А протягом серпня-жовтня будуть проводити адвокаційну кампанію.

Довідково:

З 2015 року Тернопільська область бере участь у реалізації Програми Агенства США з міжнародного розвитку USAID «Лідерство в економічному врядуванні», у рамках якої розроблено першу в Україні Стратегію малого та середнього підприємництва Тернопільської області на 2016-2020р.

Серед пріоритетних завдань Стратегії створення умов для залучення учасників АТО до підприємницької діяльності.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі розповіли,як ...
Наступна новина: Чернівці готові до ...

КОМЕНТАРІ