Як вибрати фотографа для заходу?

Як вибрати фотографа для заходу?

29.07.17 20:51 0 1010

Вам потрібен фотограф, бо у вашому житті трапилася важлива подія? Яким він повинен бути? Як його вибрати? На що звертати увагу? Чого чекати від фотозвіту? На всі ці питання нам спробує відповісти співробітник виїзної мобільної фотостудії "ФОТОБУДКА24", в якій можна замовити фотографа на захід в Москві.

Вибір

Якщо заглянути в статистику запитів пошукових систем, то одними із найпопулярніших є: "как выбрать фотографа", "фотограф на мероприятие", "фотограф в Москве". Зараз, здається, закрий очі і ткни в будь-який аккаунт навмання - і ти потрапиш на сторінку «професійного фотографа».

Розпитайте знайомих, подивіться на фотозвіти з event'ів, які вам сподобалися, знайдіть своє відчуття того, якими мають бути фотографії вашого заходу (це знадобиться, щоб включати внутрішнього критика на етапі вибору виконавця).

Ціна запитання

Жорсткого «цінника» немає. Ціна сильно залежить від регіону і професіоналізму фотографа. Хтось ставить ціну за годину роботи, хтось за «зміну» (8 або 12 годин заходу), хтось - за день.

Єдине, що можна сказати напевно - не ведіться на безкоштовний сир у вигляді друзів-фотоапаратоносильщиків. Не всяка людина з зеркалкой - це фотограф (здавалося б, це очевидно - але ні...). Крім того, подумайте - чи зможете ви вимагати ХХХ фото через N днів від свого приятеля, який «за так, по дружбі» погодився познімати... І які вимоги до якості його робіт ви зможете пред'явити?

Є ще такий вид «умовно-безкоштовної» зйомки, коли початківці фотографи «за піар», «для портфоліо» або заради безкоштовної проходки погоджуються познімати. Подумайте, чи готові ви свій захід зробити майданчиком для чужих експериментів?

Дивіться портфоліо

«Програма мінімум» - наявність подібних зйомок. Якщо ви вибираєте фотографа для зйомки інтер'єрів або фуд-фотографа, просіть показати зняті ним апартаменти або страви, відповідно. Але краще запитуйте не просто приклади робіт - цікавтеся саме тими фотозвітами, які схожі за тематикою з вашим event'ом.

Задайте собі питання: «Чи влаштовує вас робота з композицією, світлом-кольором, обробка? Чи є відчуття того, що ось такі фото ви б хотіли мати після свого заходу»? Ясна річ - у вас інший майданчик, інші учасники і т. п., але тим не менш, у кожного фотографа з часом виробляється свій стиль. Чи підходить вам його «бачення»?

Список вимог

Обговорюйте список вимог: які фотографії, скільки, в якому розмірі і якості, ви очікуєте отримати. Озвучуйте свої вимоги, а краще - пропишіть. Навіщо? Просто, щоб не отримати альбом з n-ю кількістю фото, що призводить вас в зневіру, фотографії потилиць, 2 3 альбому позую обслуговуючий персоналу або симпатичною для фотографа гості, фотозвіт БЕЗ кульмінації, фото в дуже «авторській обробці» (так, він художник, він «так бачить»), і т. п. Це все не байки від БАБАЙКИ. Це реальні приклади того, як організатор, не подумавши головою ДО заходу, хапається за голову ПІСЛЯ - при отриманні фотозвіту.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Гарячі тури: Що потрібно ...
Наступна новина: Основные типы солнечных ...

КОМЕНТАРІ