Які ліки від застуди визнані найпопулярнішими?

Які ліки від застуди визнані найпопулярнішими?

30.07.17 23:12 0 1400

Застудою або гострими респіраторними вірусними інфекціями щорічно страждає безліч людей по всьому світу. Згідно з офіційними статистичними даними, одним тільки на грипом хворіє близько 20 % дорослих жителів планети і приблизно 10 % дітей. Восени і навесні традиційно збільшується ризик захворіти подібною інфекцією, оскільки бактеріальна і вірусна активність в ці періоди зростає, а сили організму виснажені, він ослаблений після зими.

Однак ліки від застуди користуються високим попитом в будь-який час року, адже ці захворювання пов'язані не тільки з сезонним піком інфекцій. Найчастіше необхідність в таких препаратах виникає після перенесених серйозних патологій, що призводить до ослаблення імунітету. Це, в свою чергу, відкриває доступ в організм інфекційним агентам. У зв'язку з цим одним з найважливіших кроків для попередження розвитку захворювань є створення серйозного бар'єру на шляху їх збудників.

Рейтинг популярності ліків від застуди

Аналітики з'ясували, які лікарські засоби від застуди на сьогоднішній день користуються найбільшою популярністю (до речі, яскравим симптомом застуди є нежить, а про таблетки, які потрібно приймати при нежеті можна прочитати на сайті stopillness.ru). Для цього вони проаналізували статистику пошукових запитів в системі «Яндекс», за один місяць, а також частоту згадок про ліки в віртуальних засобах масової інформації Російської Федерації.

Таблетки від застуди

Як бачимо, найбільш затребуваним ліками виявився «Цитрамон» виробництва ЗАТ "Медісорб". Цей комбінований препарат, який відноситься до анальгетичних ненаркотичних засобів, його фармакологічні властивості обумовлені взаємодією компонентів, що входять до складу препарату. Так, ацетилсаліцилова кислота має протизапальну та жарознижувальну дію, полегшує біль, викликану запальним процесом, підсилює процес кровообігу у вогнищі запалення і певною мірою пригнічує згортання крові. Кофеїн розширює судини, збуджує ряд психомоторних центрів головного мозку, підсилює кровотік, знімає сонливість і відчуття втоми, стимулює розумову і фізичну активність, а також має знеболюючу дію.

Друге місце рейтингу дісталося «Пенталгіну» виробництва ВАТ "ФАРМСТАНДАРТ-лікзасоби". Це комбінований антипіретичний, протизапальний і аналгетичний препарат, до складу якого увійшли 5 активних компонентів.

На третій позиції знаходиться «Ібуклін» виробництва «БілМед». Це також комбінований препарат з протизапальною, аналгетичною і жарознижувальною дією, який послаблює артралгію, знижує ранкову припухлість і скутість суглобів і дозволяє збільшити обсяг рухів.

На четвертому місці опинився препарат «Терафлю» виробництва "NOVARTIS CONSUMER HEALTH S. A." (Румунія). Це комплексний лікарський засіб, який застосовується для лікування грипу та застуди, має знеболюючий, протиалергічний, деконгестивний і жарознижуючим ефект.

П'ятірку лідерів замикає «Панадол» виробництва "GlaxoSmithKline Consumer Healthcare" (Нідерланди), який належить до неселективних нестероїдних протизапальних препаратів на основі парацетамолу. Дія препарату пов'язана з пригніченням синтезу простагландинів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Web-камери в міні-садку: ...

КОМЕНТАРІ