Web-камери в міні-садку: Переваги та вразливості

Web-камери в міні-садку: Переваги та вразливості

31.07.17 03:58 0 1373

Плюси використання web-камер очевидні. Цим можна заспокоювати тривожних батьків, є такі, а самим господарям міні-садку, буквально, доглядати за ним. Наглядати за вихователями під час роботи і за приміщеннями, коли садок закритий, а головне, можна отримувати додаткові гроші за цю послугу! Не багато, але зате постійно. До речі, дана послуга доступна вже й в Україні - в маріупольському міні-садку "Веселка" (ось посилання на сайт закладу).

Мінус для тих, хто відкриває свій перший міні-садок, також очевидний: обладнати заклад навіть звичайними відеокамерами спостереження - коштує грошей. Та ще інтернет-сервіс для підключення батьків треба створити. Інші мінуси не настільки вже очевидні.

Виявляється, не всі батьки бажають і можуть купити цю послугу. Так що рентабельність послуги "web-камера в дитячому садку" під питанням. Більш того, деякі батьки проти, щоб інші (невідомо, хто) дивилися на їх дитя.

До речі, про "невідомо хто"... Ви впевнені, що потокове відео з Вашого садка буде доступне тільки замовникам-батькам?

Будучи записане, відео з занять у Вашому садку може стати свідченням "незаконної освітньої діяльності". Або якогось порушення дурної, але зате урядової постанови.

Та й без всяких крайнощів, батьки можуть побачити непривабливі сцени... Зрозумійте мене правильно: це благо, коли Вам вкажуть на помилки (Ваші або співробітників, без різниці), коли підказують, що слід поліпшити.

Але все показувати - загрожує збільшенням числа "турбуючих, але не ділових" дзвінків господареві міні-садка або його адміністратору, а у деяких випадках навіть доходить до підриву репутації в очах батьків. Нічого протизаконного, але дорослі по-різному поводяться з дітьми і... з предметами побутового вжитку.

Ось тому в садках, де вже практикують спостереження за допомогою web-камер, ці камери включені не постійно, а коли зручно господареві садка. Наприклад, на заняттях, лише кілька разів в день, та не кожен день.

До речі, web-камери нервують персонал садка під час роботи. Особливо спочатку, а це збільшує число їх помилок (вони скуті, занадто стараються). Невдоволення персоналу виливається і в несанкціоновані виключення апаратури і... в ненавмисні ушкодження.

То чи не краще обмежитися охоронним відеоспостереженням за приміщеннями садка? А для батьків робити відео- та фотозйомки у свята.

Згодом відеоспостереження та інтернет-трансляція стануть настільки доступні, що на багатьох малюків батьки самі навісять датчики телеметрії, мікрокамери і так далі... Уберегтися від "підглядання" за тим, що відбувається у Вашому садку, буде важко.

А поки спокійно працюйте і не заморочуючись на "високі технології".

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Які ліки від застуди ...
Наступна новина: Основні причини поломки ...

КОМЕНТАРІ