Імплантація зубів: Що це таке?

Імплантація зубів: Що це таке?

01.08.17 02:02 0 1021

Імплантація зубів - це, якщо говорити спрощено, вживлення в щелепу спеціальної титанової вставки (імплантату) - штучного кореня зуба, на який потім встановлюється коронка або міст. Такий спосіб дозволяє повністю замінити втрачений або замінний зуб, причому не один, а всі необхідні. У деяких випадках, це єдина можливість відновити зуби.

"В Білорусії дана процедура сьогодні виконується на рівні кращих світових стандартів. Сучасні обладнання та матеріали, лікарі найвищої кваліфікації, серйозний контроль з боку держави - в результаті пацієнти приїжджають сюди не тільки з сусідніх, а й з далеких країн. При цьому традиційно ціни і вартість імплантації в Білорусі доступні для багатьох", - розповідає Станевко Дмитро (практикуючий в Мінську лікар-ортопед, імплантолог).

Переваги імплантації

На сьогоднішній день процедура імплантації зубів має такі переваги:

  • вона не пов'язана з препарування сусідніх зубів;
  • дає можливість відновлення будь-яких дефектів незалежно від їх розташування або ступеня протяжності;
  • гарантує надійну фіксацію і відмінні жувальні функції.

Показання до проведення імплантації

Імплантація зубів - це складна процедура, що вимагає попередньої підготовки і яка проводиться на підставі об'єктивних даних і рентгенологічної картини пацієнта. Проведення імплантації показане, якщо:

  • Не вистачає одного або більше зубів;
  • Мають місце кінцеві дефекти зубів (відсутні 6, 7 чи 8 зубів);
  • «Повна адентія» (відсутність 100 % зубів). У такому випадку необхідна імплантація щелепи;
  • Небажання пацієнта користуватися знімних протезів.

Види зубних імплантатів

Зубні імплантати можна розділити на кілька видів, керуючись критеріями форми стержня і матеріалу виготовлення. Найчастіше для створення протезів застосовують титан, оскільки даний метал біологічно сумісний з людської кісткою; більш того, йому не страшна корозія.

Що стосується форми стрижня, то найбільш часто використовуваними є коренеподібні імплантати, що мають безліч варіантів конструкцій. Їх можна відрізнити за формою різьблення, текстурою поверхні і т. д. Розрізняють коренеподібні імплантати гвинтового і циліндричного типу.

У разі нестачі кісткової тканини або наявності певних анатомічних особливостей зубного апарату можливе застосування пластинкових, комбінованих, ендодонтично стабілізованих імплантатів.

Види процедури імплантації

У сучасній стоматології виділяють одноетапну і двоетапну методики імплантації зубів. Вибираючи відповідний протокол монтажу імплантатів, лікар-стоматолог аналізує і оцінює всі позитивні і негативні нюанси:

  1. Класична двоетапна процедура імплантації передбачає установку лікарем-стоматологом внутрикісткової частини імплантату і подальше його приживлення. Останнє може тривати протягом не менше трьох місяців, після чого слідує установка абатмента;
  2. Під одноетапною імплантацією зубів розуміють установку імплантату і його вживлення в лунку видаленого зуба за один прийом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Легкий выбор штор
Наступна новина: Як вибрати кухню?

КОМЕНТАРІ