На Тернопіллі субсидії перепризначаються на наступний період автоматично

На Тернопіллі субсидії перепризначаються на наступний період автоматично

01.08.17 10:39 0 573
Особливих змін у програмі житлових субсидій, і зокрема у принципах її надання, не відбулося. Збережено автоматичний принцип перепризначення субсидій для тих громадян, які отримували її раніше. Про це на брифінгу в Будинку Уряду повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

За його словами, повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно лише тим, хто орендує житло, та у кого відбулися зміни у складі сім'ї. Для більшості субсидіантів перепризначення на наступний період (2017-2018рр) органи соціального захисту населення здійснюють автоматично.

При цьому Віталій Музиченко зазначив, що на змінено період, за який враховуються доходи для призначення субсидій. Якщо раніше при розрахунку розміру субсидій бралися до уваги доходи за минулий календарний рік – з січня до грудня минулого року, то з 1 травня 2017 року – враховуються за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія (у травні 2017 року доходи враховуються за період з квітня 2016 року до березня 2017 року включно) .

«Це зроблено для того, щоб максимально наблизити термін, за який беруться доходи і дату, з якої призначається субсидія. Оскільки враховувати доходи, які людина отримувала півтора-два роки тому, а можливо, втратила роботу, на наш погляд неправильно», - підкреслив Віталій Музиченко.

Також, за його словами, нині передбачено контроль простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг. Віталій Музиченко нагадав, що кілька років тому субсидія надавалася лише за умови повної відсутності заборгованості. В останні роки діяли лояльні критерії для отримання допомоги у сплаті комунальних послуг.

«Якщо держава бере на себе певні зобов'язання щодо адресної підтримки таких громадян і бере на себе обов'язок сплачувати свою частину, то, відповідно, розраховує на виконання відповідних зобов'язань і субсидіантом - сплачувати вчасно свою частку для того, щоб відбувалася повноцінна оплата житлово-комунальних послуг», - підкреслив Віталій Музиченко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Вонс: Лісове ...
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ