Як вибрати кухню?

Як вибрати кухню?

01.08.17 02:36 0 778

Саме на кухні ми проводимо значну частину свого життя. Це місце приготування та прийому їжі (сніданку, обіду, вечері), а також - простір для душевних бесід з рідними або друзями. Тому правильний вибір кухні - це дуже важлива справа. На які нюанси треба звертати увагу, замовляючи кухню? Про це нам розповість співробітник інтернет-магазину http://magazinperm.ru/, де можна недорого купить кухню та двері в Пермі.

Матеріали

Матеріали кухонних меблів, так само, як і інші аспекти вибору кухні, залежать від бюджету покупця. Хтось легко може дозволити собі кухню з натурального дерева, а хтось підбирає меблі з досить таки якісних МДФ або ДСП.

Роздумуючи про те, який матеріал для кухні вибрати, пам'ятайте, що будь-яка кухня складається з каркасів, фасадів (дверцят) і стільниці. Каркас, як основа всіх кухонних системи, повинен бути міцним, тому при достатній наявності коштів, його краще замовити з дерева, деревних порід або ж МДФ. Якщо ж Ви виділили на кухню невеликі гроші - не страшно, адже сучасні ДСП володіють підвищеною щільністю і стійкістю до вологи.

Що стосується фасадів, то дерево і МДФ - це екологічно чисті матеріали. ДСП ж містить деякі добавки, здатні викликати алергічну реакцію. Вибираючи ДСП в якості матеріалу кухонних фасадів, можете попросити у консультанта гігієнічний сертифікат.

Стільниці виготовляють з ламінованих ДСП і МДФ, деревних порід, нержавіючої сталі, натурального або штучного каменю, загартованого скла та інших матеріалів. Оскільки стільниця - це Ваша робоча поверхня, то в її склад повинні входити високоміцні і зносостійкі речовини. Дерев'яні стільниці або поверхні «під дерево» вважаються менш якісними, ніж сталеві, кам'яні і скляні. Але від якості залежить і ціна, тому вибирати стільницю потрібно виходячи з індивідуальних можливостей і потреб.

Розміри

Перед замовленням кухні, звичайно, необхідно взяти план квартири і дізнатися точні розміри потрібної кімнати. Або ж Ви можете самі виміряти місце під майбутні меблі для кухні. Особливу увагу варто звертати на кути між стінами, в деяких випадках кут може бути не 90. Також важливо знати висоту кухні.

Планування

Крім габаритів кухні, потрібно визначитися з її формою. Вона може бути пряма, кутова, П-образна, в 2 лінії (прохідна) або інша. Планування кухні залежить від індивідуальних переваг, призначення та розмірів приміщення.

Кутова кухня підходить і для великих, і для малогабаритних просторів, в кутових шафах можна зберігати чимало речей. Пряма кухня підходить для невеликих кімнат, а також - для приміщень зі значною площею під обідню зону. Кухня уздовж трьох стін й інші габаритні варіанти можуть розглядати тільки власники просторих приміщень.

«Начинка»

Визначившись з розмірами, плануванням і матеріалами, слід вибрати різні ящики, шафки, вітрини, полиці та інше. При виборі ящиків, треба звертати увагу на механізм висунення, чи зручний він для Вас. Шафки слід комплектувати такою кількістю полиць, у відстань між якими Ви зможете скласти все необхідне. Також варто звертати увагу на спосіб відкривання дверцят шафи чи вітрини: вони можуть відкриватися як звичайні вхідні, підніматися вгору, складатися гармошкою за принципом жалюзі і так далі. Тут вибір залежить від того, який механізм зручніший особисто Вам.

Не забудьте також про те, що полки слід укомплектувати сушками і піддонами, лотками для столових приладів. Крім того, в кухонній системі важливо визначити місце під мийку, витяжку, плиту, посудомийку - окремо розташовані або вбудовані. Нерідко в кухню вбудовують і пральну машину.

Стиль

Сьогодні Ви можете вибрати кухню будь-яких кольорів та їх комбінацій. Кухонні гарнітури легко знайти в вподобаному стилі:

  • Багато хто віддає перевагу класиці - кухням з натурального або схожого на натуральне дерева. Класичні масивні кухні відмінно вписуються в великий простір;
  • Стиль кантрі - це кухні з «сільськими» мотивами, дерев'яними дверцятами і плетеними меблями навколо;
  • Не менш популярним стилем вважається модерн - зручні практичні кухні із згладженими кутами і спокійними відтінками кольорів;
  • Ще одним модним стилем кухонь є хай-тек. Така кухня найчастіше проводиться в холодних відтінках, з гладкими фасадами з металу і скла, вбудована техніка бажано повинна бути зроблена теж під метал.

Якщо у Вас маленька кухня або в приміщення погано потрапляє сонячне світло, рекомендуємо замовляти кухню світлих відтінків. Але, в будь-якому випадку, колір і стиль кухні залежить тільки від Вашого смаку.

Розуміючи всі аспекти, які виникають, коли треба купити кухню, Ви зможете зробити правильний і бездоганний вибір.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Імплантація зубів: Що це ...
Наступна новина: Чернігівців попереджають ...

КОМЕНТАРІ