Внутрішньошліфувальні станки: Що вони собою представляють?

Внутрішньошліфувальні станки: Що вони собою представляють?

01.08.17 14:27 0 985

Внутрішнє шліфування - це основний спосіб чистового виду обробки отворів. Така обробка деталей виконується із залученням абразивного круга.

Особливість внутрішнього шліфування полягає в можливості виправити осьовий відвід отвору, який з'являється під час попередніх операцій.

Дана обробка використовується для різних отворів:

  • циліндричних;
  • конічних;
  • глухих;
  • наскрізних.

Внутрішнє шліфування широко застосовують в різних галузях машинобудування. Зокрема така обробка практикується при роботі:

  1. з гладкими і шліцевими колесами зубчастого вигляду;
  2. з підшипниками і роликопідшипниками (зокрема з їх внутрішніми кільцями);
  3. з роликовими доріжками на зовнішніх кільцях роликових підшипників;
  4. з різним інструментарієм для різання (сюди включені: шевери, фрези, насадні розгортки).

При цьому шліфуванні використовується шліфовка з поздовжньою подачею і врізкою. Під час процесу відбуваються такі рухи:

  • обертання шліфувального диска;
  • обертання заготовки (колоподібна подача);
  • подача подовжнього і поперечного типу.

Внутрішліфувальний станок віднесли до розряду обладнання, на якому відтворюватиметься обробка деталей з незначними відхиленнями від форми і габаритів, з легкої шорсткістю поверхні. Характеристики, які вказує паспорт, показують його високі продуктивні можливості. Також паспорт має повний опис конкретного обладнання.

Опис

Внутрішньошліфувальні станки можна розділили на такі групи:

  1. Внутрішньошліфувальне обладнання, в якому відбуваються обертання оброблюваного елементу і шліфувального диска. Подача поздовжнього і поперечного типу в даному випадку здійснюється пересуванням шпинделя або спереду розташованої бабки;
  2. Внутрішньошліфувальні моделі, на які оздоблювальну деталь (як правило, габаритну) ставлять нерухомо, а диск виконує орбітальне пересування. Він обертається по колу власної осі і по колу осі отвору одночасно.

Характеристики виробництва поділяють ці станки на:

  • універсальні машини;
  • автомати;
  • та напівавтомати.

Універсальні типи (з патронним затискачем). Застосовують при роботах з коротенькими і довгими отворами. Обробка на варіантах конічної форми проходить за допомогою розвороту бабки на потрібний кут. Дані станки знайшли своє поширення на допоміжних і головних відділеннях виробничого підприємства. Вони оснащені торцешліфовочним пристосуванням, обробка при цьому відрізняється високим показником точності по перпендикулярності торця до отвору.

Напівавтомати. Їх широко використовують для виробництва великої кількості деталей. Такі види оснащені вимірювально-керуючими пристроями, ними в автоматичному режимі контролюють хід шліфування. Обробка зупиняється в той момент, коли виріб досягає необхідних габаритів.

Автомати. І центрові і варіанти без центрів мають пристрій додаткового завантаження, який подає заготовку, що обробляється, в район шліфування. Також тут є пристрій, призначення якого - це автоматичне кріплення, витяг заготовки і контроль правок диска.

Внутрішньошліфувальний станок 3К722А

Основою ряду внутрішньошліфувального обладнання, що випускається вітчизняним виробником, стали станки лінійки 3К. Паспорт цих моделей підтверджує їх призначення для обробки заготовок з об'ємом від 0,3 до 80 см. Клас точності - П, А і В. На кожному такому станку є торцешліфовочное пристосування.

Модель 3К227А стали випускати в вісімдесятих роках. Цей станок використовують для шліфування циліндричних, конічних глухих і наскрізних отворів. Агрегат 3К227А з торцешліфовочним пристроєм дає можливість влаштувати зовнішні торці деталі за період однієї установки. Станок відрізняється високим показником якості.

Особливості моделі 3К227А:

  • електрорегулювання кількості оборотів деталі;
  • оснащення розжарюваними напрямними;
  • можливість шліфування зовнішнього торця з однієї установки;
  • оснащення набором шпинделів;
  • оснащення поперечною подачею для автоповернення столу в початкове положення;
  • широкий спектр обертання шліфувальних дисків, шпинделя, поперечної подачі, швидкості пересування столу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Оформленні пенсії: Що ...
Наступна новина: Що собою представляє ...

КОМЕНТАРІ