Що собою представляє полірування авто?

Що собою представляє полірування авто?

01.08.17 15:17 0 1144

Автолюбителі, які дбають про довгий термін служби своєї машини, знають про користь якісного фарбування з подальшим його поліруванням. Далі ми розглянемо що являє собою полірування авто, навіщо воно робиться та які види пропонуються і розповість нам про це співробітник детейлінг центру "Konkretno", в якому безпосередньо можна поліровку авто в Києві.

Полірування авто: Що це таке?

Додання відмінного зовнішнього вигляду автомобілю, усунення тріщин, мікроподряпин і нерівностей на його кузові, захист фарбування від впливу зовнішніх факторів - все це результат полірування. Виділяють 3-ри його види, а саме:

  • відновне;
  • захисне;
  • і комплексне.

Як випливає з назви, кожен із них має своє призначення і проводиться за допомогою спеціальних матеріалів (поліролей, шліфувальної пасти). Окремо виділяють очищаюче полірування.

Для чого потрібна поліровка авто?

Основне призначення проведення цієї процедури - це повернення блиску постарілому кузовному покриттю. За допомогою полірування видаляються найдрібніші частинки пилу і бруду, маленькі подряпини та інші дефекти фарбування. Високий блиск, відсутність мікротріщин, красива рівна поверхня, естетичний зовнішній вигляд і придбання покриттям захисних властивостей - все це переваги професійного полірування, виконаного з дотриманням усіх правил і умов. Далі, ми розглянемо основні етапи та правила полірування (час, температура, матеріали та інструменти).

Матеріали для полірування

Для глибокого полірування авто потрібна наявність професійних навичок, відповідних матеріалів та інструментів (машинка, середньо- і безабразивна поліроль, полірувальні кола і серветки). Щоб отримати очікуваний ефект від цього процесу, необхідно провести його двічі.

Виконується дана процедура в 3 етапи:

  • часткове зняття покриття кузова;
  • відновлювальна поліровка, зроблена за допомогою абразивної пасти;
  • захисна поліровка, для здійснення якої застосовуються неабразивні пасти.

Зверніть увагу. Полірувальні кола і склади відрізняються між собою жорсткістю. Для жорстких кіл використовуються грубі полірувальні пасти, для більш м'яких - навпаки. Класифікація кіл наступна:

  • чорне - саме м'яке (для посилення блиску);
  • жовте / помаранчеве - середнє (універсальне, для надання глянцевого ефекту і посилення блиску);
  • біле - жорстке (для видалення мікротріщин і подряпин).

Перші два призначені для використання неабразивних поліролей.

Полірування після фарбування

Захисна поліровка авто після того, як проведене його фарбування, здійснюється для збереження властивостей покриття. Застосовувані при цій процедурі склади жодним чином не впливають на колір фарбування, не усувають подряпини і не зрівнюють поверхню - цей вид полірування виконується виключно з метою надання покриттю додаткового захисту.

Чи потрібно застосовувати поліролі по «живій» фарбі?

На це питання кожен автовласник відповідає по-своєму. Але автомобіль із захисним нанесенням витісняє вологу, відштовхує пил і допомагає зберегти фарбування в чудовому стані на довгий час.

Скільки тримається?

Час, на який можна забути про необхідність полірувати кузов машини, індивідуальний для кожного випадку, так як залежить від ряду факторів (погодні умови, експлуатація автомобіля, кількість полірувальних шарів й інші причини можуть вплинути на очікувану якість). В середньому, термін його дії становить 6 місяців.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Внутрішньошліфувальні ...
Наступна новина: Як вибирати сонцезахисні ...

КОМЕНТАРІ