Жителів Тернопільщини закликають берегти врожай від небезпеки

Жителів Тернопільщини закликають берегти врожай від небезпеки

02.08.17 10:27 0 557
Жнивна кампанія у розпалі. Одні з найактуальніших питань — дотримання правил пожежної безпеки задля збереження нового врожаю, а також загальну картину цьогорічної жнивної кампанії на Тернопіллі— обговорили під час засідання Тернопільського прес-клубу.

Як повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Василь Кічак, на сьогоднішній день в області зібрано вже понад 70% гектарів ранніх зернових та зернобобових культур, що становить 20% від усіх посіяних площ. Даний результат займає п'яте місце серед усіх області України Тернопілля.

«Зібрано майже 120 тисяч тонн зерна. Найуспішніший у темпах збирання — Борщівський район (50%). Завершується збирання озимого ячменя (зібрано 85%), урожайність у межах 47 центнерів з гектара. Озимий ріпак зібраний на 90% площ, урожайність становить 31,3 центнери з гектара. Також в області приступили до збирання ярої пшениці (52,6 центнера з гектара) і ярого ячменю (47,8 центнери з гектара). Посівні площі гороху цього року збільшені удвічі, зібрано майже 64%», — зазначив Василь Кічак.

У цьогорічній жнивній кампанії задіяно понад 1000 комбайнів, які працюють щоденно. Крім цього на теренах області збудовано 33 зернові елеватори, в яких згідно нових технологій відбувається сушка та зберігання врожаю.

У той же час актуальним залишається й запобігання пожеж на сільськогосподарських угіддях, цьогоріч яких на Тернопільщині зафіксовано вже три. Начальник управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей наголосив про адміністративну та кримінальну відповідальність осіб, причетних до підпалу соломи та післяжнивних решток, а також порушення правил пожежної безпеки громадянами. Торік на території області виникли 12 пожеж та 126 пожеж післяжнивних залишків пшениці, що завдало збитків на суму 3 млн 650 тис грн.

«Спалювання стерні — непоправна шкода довкіллю. Натомість поживні рештки треба компостувати й отримувати з них корисні органічні добрива, гумус, який лише підвищить родючість грунтів», — підсумував Василь Кічак.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Болгарська компанія ...
Наступна новина: Ігор Гундич: Формувати ...

КОМЕНТАРІ