Чернігів відзначає 75-у річницю створення 1-ї Гвардійської армії

Чернігів відзначає 75-у річницю створення 1-ї Гвардійської армії

02.08.17 09:00 0 546
У Чернігові з нагоди відзначення 75-ї річниці створення 1-ї Гвардійської армії пройшли урочисті заходи, участь у яких взяли керівники області й міста, ветерани та представники громадськості.

Учасники урочистостей поклали квіти до Братської могили воїнів, Меморіалу загиблим учасникам АТО та Героям Небесної Сотні на Красній площі. Для всіх бажаючих на Красній площі була представлена оглядова виставка основних зразків озброєння та бойової (спеціальної) техніки.

У обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка з нагоди 75-ї річниці створення 1-ї Гвардійської армії відбулися урочисті збори за участю ветеранів, офіцерів у відставці, військових частин.

У вітальному слові під час урочистої церемонії Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив щиру вдячність ветеранам за їх героїчний подвиг під час захисту країни від фашистських загарбників. Він також зазначив, що потужна українська армія - це кращі гарантії суверенітету та незалежності країни, проте і сучасні солдати та офіцери, захищаючи свою країну, віддають найдорожче - своєжиття.

Владислав Атрошенко також запевнив, що міська влада у межах своїх можливостей буде допомагати військовим у вирішенні всіх належних питань.

За активну участь у громадському житті міста Чернігова та з нагоди 75-річчя від дня створення 1-ї Гвардійської армії Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені ветерани Збройних Сил України:

– полковник у відставці ГОРШКОВ Володимир Михайлович;

– полковник у відставці ТРУХАН Віктор Владиславович;

– полковник у відставці ТУРДАКОВ Іван Михайлович.

Ювілейні відзнаки військовим були також вручені від Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівської обласної ради та "Оперативного командування "Північ" ЗСУ.

Нагадуємо, що завтра в Чернігові відбудуться урочисті загоди з находи Дня Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Програма заходів.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мікропозики онлайн: ...
Наступна новина: Яким повинен бути якісний ...

КОМЕНТАРІ