У прокуратурі Рівненської області підведено підсумки роботи за 1 півріччя 2017 року

У прокуратурі Рівненської області підведено підсумки роботи за 1 півріччя 2017 року

02.08.17 09:00 0 587
Під головуванням прокурора Рівненської області Богдана Подубинського 31.07.2017 відбулася підсумкова нарада, на якій обговорено результати діяльності органів прокуратури області з питань реалізації конституційних повноважень у 1 півріччі 2017 року та визначено завдання на наступний період.

У роботі наради взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів місцевих прокуратур.

Відкриваючи оперативну нараду, прокурор області Богдан Подубинський зосередив увагу колективу не тільки на здобутках працівників відомства, а й на необхідності негайного вирішення проблемних питань, які об'єктивно виникають в умовах непростої криміногенної ситуації в державі та регіоні.

Результати роботи на окремих напрямах прокурор Рівненської області визнав недостатніми і поставив вимогу працівникам активізувати діяльність та покращити її ефективність.

Наголошуючи на пріоритетах, прокурор області відмітив, що залишається важливою робота з попередження, виявлення та припинення злочинів, пов'язаних із незаконним видобуванням та контрабандою бурштину, хижацьким знищенням лісів, порушень у сферах: земельних відносин, державних закупівель, банківській. При цьому наголошено на необхідності викриття злочинних угруповань у зазначених сферах.

Невідкладної активізації потребує робота правоохоронних органів із викриття корупціонерів серед посадовців вищих категорій, виявлення корупційних порушень у митній та земельній сферах, пов'язаних з незаконною рубкою лісу. Слід посилити прокурорський нагляд за оперативно-розшуковою діяльністю в органах поліції.

Про здобутки на окремих напрямах діяльності, проблемні питання та бачення шляхів їх вирішення поінформували перший заступник, заступники прокурора області. А також заслухано звіти керівників окремих підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур та начальників їх територіальних відділів.

Позитивним відзначено те, що завдяки вжитим спільним заходам усіх правоохоронних органів на Рівненщині не допущено росту злочинності. Її рівень залишається нижчим, ніж в середньому по державі і на 10 тис населення становить 59,7%.

Вдалося досягти зниження особливо тяжких та тяжких злочинів, правопорушень проти життя та здоров'я особи, власності, безпеки руху та експлуатації транспорту, а також розбоїв, вимагань, шахрайств.

Процесуальними прокурорами забезпечено публічне обвинувачення у 1134 кримінальних провадженнях (у т.ч. з постановленням вироків – у 923 провадженнях).

При здійсненні діяльності у сфері міжнародно-правового співробітництва виконано 33 запити, що надійшли від компетентних органів іноземних держав.

За позовами прокурорів на захист інтересів держави стягнуто 51 млн гривень. Вжито заходів до повернення 1145 га земель.

У сфері ювенальної юстиції за реагування прокурорів поновлено права майже 500 дітей, державі та дітям відшкодовано майна та коштів на суму майже 800 тис гривень.

Працівниками прокуратури з початку року вирішено понад 1600 звернень громадян. 600 жителів області були прийняті прокурорами особисто.

Проаналізувавши стан справ, очільник регіональної прокуратури поставив вимогу перед працівниками кардинально змінити підхід до роботи та покращити її якість практично на усіх без винятку напрямах діяльності. При цьому він зауважив, що й місцеві прокуратури спрацювали не досить ефективно, тому зажадав від керівників місцевих прокуратур максимального вжиття заходів, спрямованих на підвищення ефективності реалізації прокурорських повноважень.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, які необхідно реалізувати з метою зміцнення законності в регіоні.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мікропозики онлайн: ...
Наступна новина: Яким повинен бути якісний ...

КОМЕНТАРІ