Болгарська компанія «Бруната» поставить у Чернівці 18 індивідуальних теплових пунктів

Болгарська компанія «Бруната» поставить у Чернівці 18 індивідуальних теплових пунктів

02.08.17 10:23 0 688
На виконання заходів проекту «DemoUkraineDH у місті Чернівці» МКП «Чернівцітеплокомуненерго» уклало угоду з ТОВ «Бруната» (Болгарія) на поставку 18 ІТП та запасних частин до них на суму 98910,39 євро без ПДВ. Узгоджено також графік поставки цього обладнання.

Тендерне досьє щодо закупівель індивідуальних теплових пунктів розробляли МКП «Чернівцітеплокомуненерго» спільно з консультантами компанії AF-Industry AB.

У рамках проекту відбулося також відкриття тендерних пропозицій на закупівлю теплових мереж, триває їх оцінка. Готується тендерна документація на закупівлі 2,5 МВт біокотла для котельні «Залозецького».

У цьому році також будуть розпочаті тендерні процедури на виконання заходів проекту «Модернізація інфраструктури централізованого теплопостачання в м. Чернівці», що реалізується із залученням коштів ЄБРР. Зокрема, планується провести тендерні процедури із закупівлі :

* 10 МВт біокотла на котельню «Руська»;

* двох газових котлів 14 МВт та 10 МВт для котелень «Максимовича» та «Руська» ;

* нових автоматичних газових пальників для 5 котлів ПТВМ-30 та 1 котла КВГ з системою хімводоочищення.

Довідково

МКП «Чернівцітеплокомуненерго» дозвіл на залучення кредиту Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) шляхом укладення кредитного договору та договору гранту на виконання проекту «DemoUkraineDH у місті Чернівці» під місцеві гарантії отримало 1 березня 2017 ( рішення сесії Чернівецької міської ради №622) .

Міністерство фінансів України 13.05.2017 року наказом № 501 погодило обсяг та умови надання у 2017 році місцевих гарантій Чернівецькою міською радою.

01.06.2017 року були підписані кредитний договір, договір гранту та договір гарантії. Кредитний договір зареєстрований в НБУ.

Обсяг фінансування проекту «DemoUkraineDH у місті Чернівці» становить 960,0 тис. євро, в тому числі 500,0 тис. євро – кредит, 300,0 тис. євро – гранові кошти та 160,0 тис. євро – кошти місцевого співфінансування.

Проектом «DemoUkraineDH у місті Чернівці» передбачено встановити новий біокотел у котельні на вул Залозецького,97, що працює на пелетах (газовий котел залишається резервним і буде працювати лише під час пікових навантажень), прокласти 500 метрів нового трубопроводу та замінити 1150 метрів існуючих трубопроводів, у 17 будинках облаштувати індивідуальні теплові пункти (ІТП) , які дозволяють регулювати температуру теплоносія та оплачувати за лічильником тільки спожите тепло.

Проект «Модернізація інфраструктури централізованого теплопостачання в м. ,Чернівці» реалізується у Чернівцях із залученням кредитних і грантових коштів. Обсяг кредиту становить 10 млн.євро, у тому числі 7 млн.євро – за рахунок ресурсів ЄБРР та 3 млн.євро – за рахунок ресурсів Фонду чистих технологій, а також передбачено 2 млн.євро – кошти місцевого спів фінансування та 4 млн.євро гранту. Мінфін обсяги та умови місцевих гарантій для цього проекту погодив 26.10.2016р. 21 січня 2017 року Кредитний договір та договір Гранту за цим проектом набрали чинності. 3 березня 2017 року МКП «Чернівцітеплокомуненерго» сплатило разову комісію у сумі 120 тис.

ЄБРР спільно з підприємством провели відбір міжнародного консультанта для супроводу та реалізації проекту, визначили переможця. 18.05.2017р. підписано договір на надання зазначених консультаційних послуг з фірмою Ramboll. Спільно з консультантом опрацьовано план реалізації проекту, який передбачає проведення низки тендерних процедур у цьому році.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Профессиональное ...
Наступна новина: Жителів Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ