Чернівці: Постраждалі від дій бойовиків можуть звертатися по по правову допомогу до українських та міжнародних правозахисних організацій

Чернівці: Постраждалі від дій бойовиків можуть звертатися по по правову допомогу до українських та міжнародних правозахисних організацій

02.08.17 09:32 0 718
Шановні чернівчани!

Через військові дії на Сході України без домівок та майна залишилася значна частина мешканців Донецької та Луганської областей.

Найбільш соціально активні за свою проукраїнську позицію зіткнулися з реальними погрозами життю, відтак були змушені мігрувати до різних регіонів України, в т.ч. й до Чернівецької області. Окремі з них зазнали тортур, катувань, незаконного затримання, застосування сексуального насильства, порушення майнових, релігійних, прав та інших заходів фізичного і психологічного тиску з боку членів бандформувань ДНР і ЛНР та кадрових російських військовослужбовців.

Тому закликаємо постраждалих звертатися для отримання необхідної правової допомоги до українських та міжнародних правозахисних організацій. Інформацію викладати у довільній формі із зазначенням осіб, котрі вчиняли насильство та свідків, які можуть підтвердити їхні незаконні дії. А у разі звернення до представництв Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні – клопотати щодо надання юридичної чи іншої допомоги для захисту порушених прав.

Правову допомогу можна отримати в представництвах центрів з надання безоплатної правової допомоги, які створені в м. Чернівці (вул.В.Аксенина, 5) та районах області (єдиний телефонний номер 0800213103), а також у підрозділах Моніторингової місії ООН з прав людини за наступними адресами:

– м. Київ, вул. Еспланадна, 20, оф. 310;

– м. Одеса, вул. Троїцька, 33а, оф. 302;

– м. Харків, вул. Весняна, 5/4;

– м. Краматорськ, пр. Краматорський, 41;

– м. Дніпро, вул. Гоголя, 62.

– тел. номер: +380442535966;

– ел. пошта: hrmmu@ohchr.org

У разі, коли зверненню у правові установи перешкоджає побоювання постраждалих щодо переслідування бойовиками їх родинних зв'язків, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, просимо звертатися за номером 380669620580.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному судитимуть 2 ...
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ