Чернівці: Затверджено Програму,яка дозволить поліпшити житлові умови близько 100 сім’ям учасників АТО

Чернівці: Затверджено Програму,яка дозволить поліпшити житлові умови близько 100 сім’ям учасників АТО

02.08.17 10:00 0 560
На черговій сесії міської ради у новій редакції затверджено Програму забезпечення житлом та Порядок надання матеріальної допомоги цільового спрямування для придбання житла учасникам АТО, що потребують поліпшення житлових умов. На реалізацію Програми протягом 2017-2020 років планується виділити 100 мільйонів гривень.

У 2017 році обсяг фінансування складе 40 мільйонів гривень, наступних три роки – по 20 мільйонів. Фінансування здійснюється за рахунок коштів міського бюджету міста Чернівці в межах асигнувань, затверджених міським бюджетом на відповідний рік та інших джерел, не заборонених нормами чинного законодавства України. Виконання Програми забезпечить надання матеріальної допомоги цільового спрямування для придбання житла особам, які брали безпосередню участь в АТО і дозволить поліпшити житлові умови 80-100 сім'ям.

Надання матеріальної допомоги цільового спрямування для придбання житла згідно з цією Програмою є внеском міської ради у матеріально-побутове забезпечення, підвищення рівня соціального захисту учасників антитерористичної операції на Сході України, які зареєстровані та постійно проживають у Чернівцях.

На допомогу претендують учасники бойових дій, в тому числі військовослужбовці з добровольчих формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО на Сході України, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення та перебувають на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов.

Першочергово матеріальну допомогу отримають особи, які мають поранення, контузії чи каліцтва, одержані під час участі в АТО і є інвалідами третьої групи; учасники бойових дій в зоні АТО, які є інвалідами війни третьої групи та взяті на облік, як особи, що потребують поліпшення житлових умов рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради після рішення Комісії з питань розгляду заяв та розрахунку розміру матеріальної допомоги цільового спрямування для придбання житла, стають позачерговиками до моменту прийняття наступного найближчого рішення комісії. У другу чергу – учасники АТО, які є батьками багатодітних сімей, а також особи із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, статус яких визначений чинним законодавством. У третю чергу – інші учасники АТО.

Черговість визначається за датою прийняття рішення виконавчим комітетом Чернівецької міської ради про взяття на учасників АТО, що потребують поліпшення житлових умов.

Рішення про надання учасникам антитерористичної операції матеріальної допомоги цільового спрямування для придбання житла згідно з Програмою приймається виконавчим комітетом.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: завершено ...
Наступна новина: В Житомирській області хто ...

КОМЕНТАРІ