Чернівці: Визначено порядок забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю

Чернівці: Визначено порядок забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю

02.08.17 14:44 0 772
Порядок забезпечення технічних засобів реабілітації з врахуванням функціональних можливостей особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, постраждалих внаслідок антитерористичної операції затверджується Мінсоцполітики за погодженням з Міністерством охорони здоров`я.

Набув чинності наказ Міністерства соціальної політики України від 11.04.2017 № 602 «Про затвердження Порядку призначення технічних засобів реабілітації відповідно до функціональних можливостей особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, постраждалих внаслідок антитерористичної операції».

Як повідомили в Департаменті праці та соціального захисту населення, даним порядком визначено, що забезпечення технічними та засобами реабілітації заявників проводиться на підставі рекомендацій зазначених в індивідуальній програмі реабілітації або висновку лікарняно-консультативної комісії. Технічні засоби реабілітації, функції та оснащення мають відповідати функціональним можливостям особи з інвалідністю. Зазначеним Порядком визначено, що призначення крісел колісних проводиться лікарем або реабілітологом підприємства за результатами оцінювання функціональних можливостей заявника шляхом анкетування за встановленою Мінсоцполітики України формою.

При оцінюванні функціональних можливостей особи з інвалідністю для забезпечення крісла колісного враховується первинне та вторинне забезпечення.

У разі наявності у користувача одного крісла колісного або вибору ним двох крісел колісних призначення проводиться за результатами аналізу сумісності функцій і технічних характеристик таких засобів.

Відповідальність за підбір та призначення технічних засобів реабілітації особі з інвалідністю покладається на лікаря або реабілітолога підприємства. Медичні показання для забезпечення осіб з інвалідністю, та дітей з інвалідністю, які досягли шестирічного віку ( для забезпечення кріслами колісними з електричним приводом для пересування в приміщенні); дітей з інвалідністю з 14 років ( для забезпечення кріслами колісними для перевезення поза межами приміщення ) визначають медико-соціальні експертні комісії з оформленням відповідного медичного висновку. Тобто в медичному висновку має бути конкретно зазначено один з видів електрокрісел: крісло колісне з електроприводом або електроскутер.

Якщо особа з інвалідністю, батьки дитини з інвалідністю, постраждалих внаслідок антитерористичної операції, виявили бажання отримати крісло колісне, яке не відноситься до їх функціональних можливостей, таке крісло видається на максимальний термін, визначений законодавством.

Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, інші особи, які за своїми функціональними можливостями не мають підстав для отримання протезів, які передбачено для осіб, яким визначено вищий ступінь функціональних можливостей, за бажанням можуть отримати такий виріб за умови збільшення строку його експлуатації на 18 місяців, а в разі численних ( два і більше ) уражень верхніх та/або нижніх кінцівок – на один рік.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Поштові скриньки і їх ...

КОМЕНТАРІ