Особливості та переваги протипожежних дверей

Особливості та переваги протипожежних дверей

02.08.17 22:45 0 1799

Матеріали, які звичайно використовуються для виготовлення дверей - це деревина, метал, скло, пластик. Двері, що перешкоджають просуванню вогню, схожі на класичні, але вони створені з використанням матеріалів з особливими властивостями. Основна функція дверей з протипожежними властивостями - блокування місця загоряння і блокування поширення диму і продуктів згоряння. Це необхідно для забезпечення безпеки людей, що виражається в тому, що затримання вогню дозволить людям покинути район загоряння. Протипожежні двері в виготовляються з негорючих матеріалів або матеріалів, здатних утримати вогонь середньої інтенсивності протягом певного періоду часу. Цей відрізок становить від 20 до 90 хвилин в залежності від якості і конструкції двері.

Компоненти протипожежних дверей

У багатьох людей виникає питання про те, як довго двері здатны чинити опір вогню. Спеціальна конструкція і негорючі матеріали цих дверей спрямовані на досягнення максимального часу вогнестійкості. Кожен компонент вогнезахисної двері від лиштви до замка розробляються з особливою ретельністю. Адже двері повинні відповідати всім вимогам і стандартам, тільки в цьому випадку вони дійсно стійкі до вогню.

Щоб зупинити просування вогню полотна дверей і прорізи обладнуються спеціальними ущільнювачами, які здатні запобігти проникненню диму або можуть витримати вплив прямого вогню. Всі петлі, дверні ручки і засувки повинні мати певний ступінь вогнестійкості.

Двері монтується в особливих місцях будівель, які повинні стати місцем стримування вогню і диму. Якщо двері встановлені з виконанням всіх вимог і в правильному місці, то вони стають одним з найкращих засобів пасивної безпеки людей під час пожежі. Такі двері можуть зупинити поширення диму і шкідливих газів з одного приміщення в інше. Вони навіть здатні зупинити переміщення вогню з поверху на поверх за рахунок того, що протипожежні дверні прорізи здатні зупинити проникнення кисню в зону горіння, що сприяє ізоляції вогнища горіння.

Конструкція протипожежних дверей

Протипожежні двері доступні в численних видах, конструкціях, при їх виготовленні застосовують складні технологічні інновації, які можуть зробити ідеальні двері для офісу, торгового центру, театру і навіть приватного будинку. Більшість сучасних протипожежних дверей підключено до систем автоматичного пожежогасіння. Це означає, що двері отримають сигнал на закриття негайно після виявлення пожежі датчиками. Завдяки цьому можна завжди тримати дверний отвір відкритим.

Монтаж протипожежних дверей в громадських місцях, на виробництві і в будинках є дійсно розумним вибором. Пам'ятайте - профілактика пожежі значно вигідніша, ніж усунення її наслідків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати весільне ...
Наступна новина: Как самостоятельно ...

КОМЕНТАРІ