Усі проекти Бюджету ініціатив чернівчан будуть реалізовані у цьому році

Усі проекти Бюджету ініціатив чернівчан будуть реалізовані у цьому році

03.08.17 12:53 0 545
Із 31-го проекту, що були обрані для реалізації через Бюджет ініціатив чернівчан, виконано шість, решта 25 – в процесі виконання. Реалізовано 3 медичні проекти, проекти, що стосується проведення тренінгів в сфері IT, благоустрій прибудинкової території, що на вул. Руській та встановлення нових смітників в районі Бульвару Героїв Крут та вул. Південно-Кільцевої.

Зокрема, управління охорони здоров'я міської ради реалізувало 3 малі проекти (сума фінансування до 300 тис. грн). Це закупівля фетальних моніторів для пологового будинку, електрокардіографа для міської поліклініки №3 та встановлення інформаційних куточків про захворювання аутизмом у дітей. Затримка виникла з реалізацією великого проекту (сума фінансування до 1 млн. грн). Тричі оголошувалася процедура відкритих торгів, однак через скарги учасника торгів до Антимонопольного комітету закупівля ліжок відтерміновувалася. Після чергового оголошення закупівель, 19 липня укладено договір про закупівлю та в серпні вже очікується постачання функціональних ліжок для міської клінічної лікарні №3.

Тривають роботи з реалізації проектів Бюджету ініціатив чернівчан управлінням освіти міської ради. Впродовж серпня заплановано завершити реалізації 4 з 6 проектів. Зокрема, для сучасного мультимедійного класу в ЗОШ №24 вже придбано мультимедійне обладнання та укладено договори на придбання комп'ютерного обладнання та супутніх товарів. Завершені роботи з виконання капітального ремонту та оголошено закупівлю обладнання для дитячого майданчика в ДНЗ №33. Тривають роботи з облаштування стрілецького тиру на базі ЗОШ №16. В рамках реалізації проекту, що стосується популяризації роздільного збору сміття серед учнівської молоді міста, придбано частину товарів та укладено договір на надання послуг та друк листівок для інформування молоді про переваги сортування сміття.

Реалізацію ще двох проектів управління освіти планує завершити у вересні. Це закупівля системи відеоспостереження для ЗОШ №22 та облаштування розвивально-оздоровчого майданчику інтегрованого в освітній та громадський простір міста в ДНЗ №22. В рамках облаштування майданчику вже придбано мультимедійне та медичне обладнання. Укладається договір на виконання ремонтних робіт.

В зв'язку з великою кількістю зауважень проект, що передбачає розробку та підтримку тренінгових програм в галузі туризму, було знято на доопрацювання. Проект розглянуто на засіданні Координаційної ради з питань розвитку туризму в м.Чернівцях, де прийнято рішення про формування переліку тем тренінгових програм, які будуть сприяти підвищенню якості надання туристичних послуг. Відповідно до визначених тем тренінгів в найкоротші терміни буде повторно оголошено тендер.

В рамках реалізації проекту щодо створення коворкінг-майстерні закуплено меблі, звуковідтворювальну апаратуру, електричне оснащення та мультимедійне обладнання. Аукціон з визначення підрядника для проведення поточного ремонту приміщення відбудеться на початку серпня.

Департамент житлово-комунального господарства реалізував 2 проекти: капітальний ремонт прибудинкової території на вул.Руській,251 та встановлення нових смітників в районі Бульвару Героїв Крут та вул.Південно-Кільцевої. Розпочато роботи з капітального ремонту скверу на вул.Вересневій. Завершуються роботи з облаштування «Алеї Небайдужості». Укладено договір з підрядником на виконання капітального ремонту сходів та доріжки до зупинки на вул.Козятинській. Через те, що закупівля двічі не відбулась, термін початку реалізації даного проекту затягнувся.

Через значні відхилення в кошторисах , необхідність отримання експертних висновків та виготовлення проектно-кошторисної документації з цінами станом на 2017 рік терміни реалізації проектів, які виконує департамент містобудівного-комплексу та земельних відносин, змістилися. На нараді , яку провів міський голова Олексій Каспрук з виконавцями та авторами проектів за участю проектантів, підрядників, проаналізовано проблемні питання кожного проекту та спільно з авторами проектів прийняте рішення про реалізацію у цьому році проектів в межах передбачених Бюджетом ініціатив сум, але із скороченням обсягів запланованих робіт. Зокрема, з проекту будівництва спортивного майданчику на вул.Гуцульській з переліку робіт вилучено встановлення огорожі та освітлення. В ЗОШ №25 вирішено за рахунок Бюджету ініціатив чернівчан у цьому році облаштувати лише футбольне поле , а на облаштування баскетбольного поля та гімнастичної зони просити бюджетного фінансування в наступному році.

Розроблена проектно-кошторисна документація з облаштування сучасного спортивного майданчика в ЗОШ №2 та підготовлено технічне завдання для проведення публічних закупівель. Реалізація цього проекту затягнулася у зв'язку із складністю проектування у зоні історичної забудови та обмеженою площею, на якій планується облаштування майданчика.

Завершується виготовлення проектно-кошторисна документація з влаштування вело-роликової доріжки в районі Бульвару Героїв Крут та готується оголошення закупівлі на виконання цих робіт. Труднощі у реалізації цього проекту викликані наявністю у місці проведення робіт складних інженерних комунікацій.

Департамент економіки реалізовує проект «Розвиток інноваційного потенціалу CV», що передбачає розробку навчальних програм, які складаються із 21 тренінгового курсу за IT спрямуванням. Упродовж березня-червня проведено понад 40 тренінгів, в яких взяли участь 315 чернівчан. Реалізації проекту триває . Завершити проект планують у вересні 2017 року.

Через відсутність фахівців з реставрації виникли труднощі з реалізацією проекту, який передбачає відновлення втрачених скульптурних бюстів богів, що є частиною унікального архітектурного декору будинку №26 по вулиці О.Кобилянської. Пошук фахівців, які могли б виконати ці роботи, триває.

Міський голова Олексій Каспрук поставив перед виконавцями завдання реалізувати усі проекти Бюджету ініціатив чернівчан у цьому році, вважати це завдання пріоритетним у роботі департаментів та управлінь міської ради .

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ