На Тернопільщині ветерани АТО розпочинають власний бізнес

На Тернопільщині ветерани АТО розпочинають власний бізнес

03.08.17 15:08 0 667
Нещодавно у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося обговорення теми «Шляхи подолання перешкод та проблемних моментів започаткування і ведення малого і середнього бізнесу демобілізованих учасників бойових дій в зоні АТО на рівні Тернопільської області».

У рамках обговорення було презентовано аналітичну записку, у якій проаналізовані статистичні дані стосовно працевлаштовуються ветеранів АТО на загальноукраїнському та обласному рівнях. Також зазначено проблеми і перешкоди, з якими стикаються демобілізовані бійці розпочинаючи власний бізнес та шляхи їхнього вирішення. У дослідженні врахували й думку самих демобілізованих воїнів АТО.

За підтримки Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» та за сприяння департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, громадська організація «Центр стратегічного розвитку та реформ» розробляє Дорожню карту розвитку малого та середнього бізнесу демобілізованих учасників бойових дій в зоні АТО. Триватиме проект з травня до жовтня 2017 року.

За словами заступника голови Тернопільської ОДА Юрія Юрика, для демобілізованих учасників бойових дій у зоні АТО важливими є соціальна реабілітація та психологічна допомога. «Дорожня карта покликана сформувати сприятливе середовище для соціалізації та реалізації власних ідей та підприємницьких ініціатив демобілізованих воїнів. Серед основних завдань – сформувати систему моральних та матеріальних стимулів для заохочення ветеранів АТО займатися підприємницькою діяльністю, а також сформувати структурований перелік заходів, процедур і методів вирішення проблемних ситуацій», - зазначив Юрій Юрик.

Про важливість вирішення проблем з якими можуть стикнутися бійці АТО, розпочинаючи власний бізнес, також наголосила голова ГО «Центр стратегічного розвитку і реформ» Олена Сороківська. Зокрема, вона виокремила проблему податкового навантаження.

«Досить часто буває так, що бізнес на початках не дає ще певних прибутків, а податки треба сплачувати негайно, тому це є дуже серйозною перешкодою ведення бізнесу. Друга проблема полягає у тому, що ветерани хотіли б отримати спеціальні знання, оскільки ніколи не займалися підприємницькою діяльністю, не є економістами за освітою і, як наслідок, потребують цих знань. Тому, мають бути організовані базові курси, які дозволять навчити ветеранів як правильно розпочати та вести бізнес», - уточнила Олена Сороківська.

На основі аналітичної записки незабаром сформують Дорожню карту розвитку малого і середнього бізнесу ветеранів АТО.

Публічна презентація Дорожньої карти відбудеться наприкінці липня 2017 року. Також протягом серпня-жовтня будуть проводити адвокаційну кампанію.

Довідково:

З 2015 року Тернопільська область бере участь у реалізації Програми Агенства США з міжнародного розвитку USAID «Лідерство в економічному врядуванні», у рамках якої розроблено першу в Україні Стратегію малого та середнього підприємництва Тернопільської області на 2016-2020р.

Серед пріоритетних завдань Стратегії створення умов для залучення учасників АТО до підприємницької діяльності.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Дані про ...
Наступна новина: До Верховного суду України ...

КОМЕНТАРІ