На Вінничині прокуратурою до суду скеровано ще один обвинувальний акт у сфері бюджетних відносин

На Вінничині прокуратурою до суду скеровано ще один обвинувальний акт у сфері бюджетних відносин

03.08.17 13:02 0 533
Бершадською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього бухгалтера однієї із комунальних установ району.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службова особа неналежно виконувала посадові обов’язки щодо контролю за роботою з ведення бухгалтерського обліку, господарських операцій, раціональним та ефективним використанням фінансових ресурсів установи, унаслідок чого з порушенням вимог законодавства зайво виплачено бюджетних коштів на суму понад 160 тис. гривень.

Дії кваліфіковано за ч.2 ст. 367 КК України тобто, службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки. Санкцією вказаної статті передбачено покарання в виді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі Бершадською місцевою прокуратурою вживаються заходи для відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та повернення коштів до бюджету.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ