МРТ головного мозку: Визначення та показання

МРТ головного мозку: Визначення та показання

04.08.17 21:45 0 1036

На сьогоднішній день найбільш передовим і найбільш часто використовуваним методом медичної діагностики патології головного мозку є, звичайно ж, магнітно-резонансна томографія або скорочено - МРТ.

Цей метод вже давно надійно закріпив себе одним з найважливіших для діагностики «широко спектра» патологій: від вроджених аномалій до травматичних ушкоджень і посттравматичних змін, включаючи судинну, запальну, пухлинну патологію.

До речі, в Києві провести МРТ головного мозку можна в медичному центрі "Dr.Spin": https://dr-spin.com/ru/mrt-golovnogo-mozga/.

Визначення

Магнітно-резонансна томографія (МРТ) - це вид томографічного дослідження, заснований на явищі ядерного магнітного резонансу.

Відмінною рисою цього методу дослідження є відсутність шкідливого рентгенівського випромінювання. Тому його можна проводити навіть дітям. Але через сильне магнітне поле, цей метод дослідження не можна проводити особам з кардіостимуляторами, феромагнітними імплантами (осколками), кровоспинними кліпсами судин головного мозку.

МРТ дозволяє оцінити головний і спинний мозок з високою якістю. МР-картина позбавлена артефактів від кісткових структур, на відміну від КТ.

Основні показання:

  • МРТ головного мозку зазвичай призначається при підозрах на судинну патологію головного мозку, для виключення наявності пухлин в будь-якій частині голови, вивчення органічного стану паренхіми головного мозку, мозочка, стовбура мозку, для дослідження станів очних яблук, зорових нервів, для вивчення гіпофіза, детальної візуалізації придаткових пазух носа і навіть середнього вуха;
  • Зазвичай МРТ голови призначається при наявність у пацієнта головних болів (як гострих, так і хронічного характеру), для вивчення посттравматичних змін мозку, які могли виникнути і розвинутися у вигляді хронічних головних болів, при підозрі на розвиток гаймориту, фронтиту або отиту, оскільки МРТ навіть в цих областях показує себе як високоінформативний і точний метод діагностики;
  • Також МРТ абсолютно незамінна в діагностиці онкологічної патології. За допомогою магнітно-резонансної томографії головного мозку вдається діагностувати навіть дуже дрібні пухлинні утворення на тих стадіях, на яких вони себе ще не виявляють клінічно і протікають безсимптомно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ