Тернопільщина долучається до проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування

Тернопільщина долучається до проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування

05.08.17 09:49 0 662
У рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування, який проводиться щорічно з 1 по 7 серпня в більш як 170 країнах світу, 3 серпня у Тернополі відбулася прес-конференція «Підтримаємо грудне вигодовування разом». Мета даного заходу, який присвячений 25-річчю Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування: захист, підтримка і просування грудного вигодовування.

«Природним завершенням пологів є початок грудного вигодовування. За статистикою 97% жінок здатні успішно годувати грудьми. Весь жіночий організм готується до цього протягом вагітності. Найбільша складність для жінки при годуванні груддю — це дезінформація та міфи про годування грудьми», — зазначив головний спеціаліст акушер – гінеколога управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Олексій Федченко.

Про переваги грудного вигодовування для немовлят розповіла завідуюча відділенням новонароджених, які перебувають спільно з матерями КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина» Світлана Васьковець.

Грудне вигодовування, як фактор збереження здоров'я матерів – тема доповіді Серафимівни – завідуючої відділенням спільного перебування матері та дитини КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина» Ірини Тєпцової.

Про роботу школи материнства стосовно пропаганди грудного вигодовування доповіла Тимчак Алла Михайлівна – психолог КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина».

Про грудне вигодовування як метод післяпологової контрацепції ознайомив завідуючий консультативною жіночою консультацією з центром планування сімї КЗТОР « ТОПКЦ « Мати і дитина» Павло Кашуба.

Довідково:

Грудне вигодовування — це ідеальний спосіб забезпечення дітей раннього віку поживними речовинами, необхідними для їх здорового зростання і розвитку.

Грудне молоко містить імунологічні і біологічно активні речовини, яких немає в дитячих поживних сумішах промислового виробництва і які забезпечують захист від мікробних і вірусних інфекцій, а також можуть сприяти адаптації та розвитку кишечнику новонародженого.

Тому для забезпечення найкращого росту, розвитку і здоров'я немовлят впродовж перших шести місяців життя вони повинні знаходитися виключно на грудному вигодовуванні, тобто отримувати тільки грудне молоко.

Доведено, що людське грудне молоко перевершує всі замінники, в тому числі дитячі поживні суміші промислового виробництва. Склад людського грудного молока не постійний, а змінюється під час годувань, в залежності від часу доби, а також в процесі лактації.

Загальний обсяг вироблення материнського молока і споживання його дитиною надзвичайно мінливий, і хоча, говорячи про повну загальну середню споживанні молока грудними дітьми, часто називають цифри 650-850 мл в день, величини можуть коливатися від дуже малих кількостей до більш одного літра в день.

Споживання грудного молока дитиною в період виключно грудного вигодовування збільшується, досягаючи постійного рівня 700-800 мл в день приблизно через 1-2 місяці, а після цього зростає лише незначно.

Молоко матері – це незамінна первинна їжа, до складу якої входять важливі для розвитку новонародженого особливі білки, жири, лактоза, імуноглобуліни, гормони, вітаміни. Більше того молоко передає малюку генетичну інформацію про те, як треба розвиватися. В жіночому молоці знайдено багато факторів, аналоги яким неможливо створити синтетичним шляхом або отримати з молока тварин – наприклад, фактори росту сітківки ока. А комплекс вітамінів та мінералів в грудному молоці так підібраний самою природою, що дитина засвоює їх повністю. При цьому метаболізм матері, яка годує немовля, змінюється настільки, що вітаміни з її організму практично не виводяться – все надходить в молоко.

Грудне вигодовування також сприяє здатності дитини вчитися і допомагає запобігти ожирінню та хронічним захворюванням пізніше у їхньому житті. Недавні дослідження у Сполучених Штатах та Великобританії вказують на великі заощадження у сфері охорони здоров'я у результаті грудного вигодовування; тобто діти, яких вигодовують грудним молоком хворіють набагато рідше, ніж діти, які не отримують грудного молока.

Прес-служба УОЗ ТОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ