В Житомирській області поради лікарів,як пережити спеку. ІНФОГРАФІКА

В Житомирській області поради лікарів,як пережити спеку. ІНФОГРАФІКА

05.08.17 11:24 0 577
Синоптики прогнозують надвисоку температуру та надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки в Україні щонайменше до середини серпня. За такої погоди людина може зазнати сонячного або теплового удару. Задля уникнення небезпеки, мешканців закликають обмежити перебування на сонці з 12.00 до 16.00 години.

Про це повідомляє управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

Перші ознаки сонячного або теплового удару – слабкість, відчуття втоми, головний біль та запаморочення. Температура тіла може піднятися до 39-40 градусів. Можуть виникати судоми і непритомність. Тому вкрай важливо надати потерпілому першу допомогу. Насамперед необхідно транспортувати його у прохолодне приміщення, покласти на спину, зняти одяг і відкрити всі вікна у приміщенні. Потрібно дати потерпілому випити мінеральної або чистої води.

Серед основних заходів з профілактики теплового чи сонячного ударів потрібно пам'ятати і знати наступне:

* Одяг повинен бути з натуральних тканин, зручний, світлих відтінків. Обов'язковим елементом гардеробу влітку є легкий головний убір.

* Рекомендовано пити не менше 2,5-3 л рідини на день. Це може бути будь-яка рідина з температурою 18-20 градусів. Вживати її бажано кожні 40-50 хвилин по 100-200 мл.

* Якщо спека не дає заснути, за кілька годин до сну складіть постільну білизну в поліетиленовий пакет і покладіть її у холодильник.

* Якщо немає кондиціонера, можна зволожувати повітря в приміщенні за допомогою пульверизатора. Можна завісити вікна та двері вологою тканиною. А краще за все користуватися вентилятором, поставивши перед ним пляшки із замороженою водою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ