Чернівецькі діти з вадами зору обстежуватимуться на сучасному обладнанні

Чернівецькі діти з вадами зору обстежуватимуться на сучасному обладнанні

05.08.17 12:17 0 554
Черговий дарунок для Міської дитячої поліклініки зробила ГО «Волонтерський рух Буковини» на чолі з Катериною Пономарьовою. Цього разу поліклініка отримала сучасний офтальмологічний магнітотерапевтичний апарат «АМО-АТОС» вартістю 48 564 грн. Це один з шести приладів які необхідні для модернізації кабінету охорони зору.

Загальна вартість обладнання 247 445 грн.

Цей апарат призначений для безмедикаментозного місцевого лікування різноманітних захворювань очей, а саме: амбліопію будь якої етіології, спазм акомодації, кератит, увеїт, глаукому та судинні захворювання очей.

Таке обладнання дозволить юним чернівчанам безкоштовно отримувати медичну допомогу на високому рівні. Раніше це було можливим тільки в приватних установах.

Придбання решти апаратів дасть змогу повноцінно забезпечити дітей із вадами зору сучасними методиками лікування. Залишилось зібрати 179 617 грн.

Вже не вперше ця громадська організація допомагає медичним установам в придбанні необхідного обладнання. В травні цього року був закуплений енцефалографічний комп'ютерний комплекс “Braintest-16” на базі комп'ютерної техніки (монітор, системний блок, ліцензійне ПО, лазерний прінтер) на суму 115 000 грн., який реєструє біоелектричні потенціали головного мозку.

Придбання цього апарату дає можливість діагностувати неврологічні хвороби, що в свою чергу дозволяє попередити інвалідізацію та можливі ускладнення.

Минулого року подарунком став сучасний електрокардіограф вітчизняного виробництва, який є вкрай необхідним для дітей з різноманітними кардіологічними патологіями.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: В Житомирській області з 1 ...

КОМЕНТАРІ