Чернівці: Рівень виробничого травматизму зменшився

Чернівці: Рівень виробничого травматизму зменшився

05.08.17 11:14 0 575
Станом на 01.08.2017р. на підприємствах, установах, організаціях міста Чернівці зареєстровано 7 нещасних випадків травматизму виробничого характеру. В порівнянні з аналогічним періодом 2016р. (11 випадків) загальний рівень травматизму зменшився на 36,3 %.

Незважаючи на тенденцію зниження кількості нещасних випадків, заходи з охорони праці та профілактики виробничого травматизму мають бути пріоритетними для роботодавців. В процесі трудової діяльності практично кожен працівник підпадає під певні виробничі ризики, особливо зайняті на роботах з підвищеною небезпекою.

З метою створення належних безпечних умов праці на робочому місці та додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці роботодавець підприємства, незалежно від форми власності, забезпечує функціонування системи управління охорони праці.

В свою чергу, працівник зобов'язаний турбуватися про особисту безпеку і здоров'я, а також про безпеку та здоров'я інших працівників у процесі виконання будь-яких робіт, дотримуватись виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, правил поводження з машинами, механізмами, обладнанням та іншими засобами виробництва, користуватись засобами колективного та індивідуального захисту, тощо.

Недостатньо проведена профілактична робота керівників та відповідальних осіб за стан охорони праці з працівниками, послаблення трудової та технологічної дисципліни, нехтування елементарними правилами техніки безпеки – призводять до настання нещасних випадків на виробництві з травмами, каліцтвом або смертельними наслідками.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представниця ...
Наступна новина: Найбільший сучасний хор ...

КОМЕНТАРІ