На Тернопіллі степан Барна зустрівся із жителями Озерянської громади

На Тернопіллі степан Барна зустрівся із жителями Озерянської громади

07.08.17 12:27 0 549
З робочою поїздкою голова Тернопільської ОДА Степан Барна побував у Борщівському районі, зокрема він оглянув об'єкти соціальної інфраструктури Озернянської об'єднаної територіальної громади та поспілкувався із місцевими жителями.

Очільник області перевірив перебіг підготовки до нового навчального року у місцевій школі. Як відомо, навчальному закладу були виділені кошти у сумі понад 1,2 млн грн за рахунок субвенції з держбюджету на розвиток інфраструктури ОТГ. Ці гроші спрямували на заміну вікон та вхідних дверей.

За рахунок іншої субвенції – на соціально-економічний розвиток окремих територій та коштів із власних надходжень громади на загальну суму близько 300 тис грн у місцевій амбулаторії загальної практики сімейної медицини були здійсненні ремонтні роботи у коридорних приміщеннях, проведено заміну вікон та дверей.

Подією для громади у день візиту голови ОДА стало відкриття місцевої пожежної команди. Вона буде утримуватися за рахунок місцевого бюджету, приміщення виділила громада. До виконання завдань приступили троє рятувальників, тож для понад 2,5 тис місцевих жителів сіл, що входять до ОТГ, послуги безпеки стали ближчими. Це і є одним із практичних результатів реформи децентралізації, підкреслює голова Тернопільської ОДА.

На зустрічі з активом громади Степан Барна вислухав найбільш гострі та потребуючі допомоги питання, разом із жителями обговорили оптимальні шляхи їх вирішення. Відповідно, голова ОДА дав ряд доручень, аби з усуненням проблемних ситуацій не було затягування.

Крім того, під час робочої поїздки Степан Барна відвідав підприємство «КНАУФ-ГІПС Скала», яке спеціалізується на видобуванні корисних копалин. Наразі у підприємства є певні труднощі із збереженням потужностей та із вагонним забезпеченням, і голова ОДА відзначив необхідність вирішення цього питання.

«Середня зарплата на цьому підприємстві є суттєвою – більше 11 тис грн на місяць. Але через об'єктивні обставини чисельна кількість працівників скорочується. Тому ми зробимо все можливе, щоб допомогти у вирішенні проблемних моментів, тому що як голова обласної адміністрації я зацікавлений у збережені робочих місць для наших краян. Я хочу, щоб вони мали можливість працювати тут, вдома, не їхати на заробітки, не полишати своїх сімей, і, безумовно, отримувати гідну платню за свою працю. Це є можливим завдяки підприємствам, які працюють легально, таких ми завжди підтримаємо і допоможемо», - зазначив Степан Барна.

Оскільки дорогам Тернопільщини в останні два роки приділяється посилена увага, голова ОДА також проінспектував перебіг ремонту на одній із ділянок у м.Борщів – дорога, яка веде до дитсадка.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокурор Рівненської ...
Наступна новина: На Тернопіллі в Озерянській ...

КОМЕНТАРІ