На Тернопільщині обговорили перспективи розвитку громад завдяки енергоефективності

На Тернопільщині обговорили перспективи розвитку громад завдяки енергоефективності

07.08.17 13:49 0 600
3 серпня відбувся семінар – тренінг «Впровадження заходів з енергоефективності – перспективний шлях розвитку громад» у рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» та за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації. До заходу долучилися заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов, представники об'єднаних територіальних громад області та профільних структурних підрозділів ОДА.

За його словами, роль енергозбереження в контексті становлення об'єднаних територіальних громад є надзвичайно важливою. «Необхідно робити дієві економічні моделі фінансово спроможних громад - з відповідними інфраструктурою, кадровим потенціалом та трудовими ресурсами. Вони мають бути привабливими для інвесторів, аби ті захотіли вкладати кошти у створення бізнес-проектів на територіях громад», - зазначив Олег Валов.

Під час семінару обговорили питання практичного використання методології проекту МРГ у сфері енергозбереження для успішного розв'язання першочергових проблем громад та забезпечення сталого розвитку територій. Зокрема, координатор Тернопільського обласного ресурсного центру громад Ігор Стефанів презентував інформацію, щодо можливостей впровадження передових технологій в сфері енергозбереження, акцентувавши увагу присутніх на синергії зусиль громад та органів влади.

У рамках заходу відбулася поїздка на завод ТОВ «Шредер», де учасники ознайомилися з виробничими потужностями компанії та впровадженням інноваційних енергоефективних технологій у сфері вуличного освітлення та отримали інформацію щодо напрацювання Проекту МРГ в сфері енергозбереження.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ