Аптеки Житомирщини за тиждень відпустили 25 тисяч рецептів за програмою

Аптеки Житомирщини за тиждень відпустили 25 тисяч рецептів за програмою "Доступні ліки"

08.08.17 09:58 0 503
Жителі Житомирської області за програмою «Доступні ліки» отримали 251 тис. 757 рецептів, з яких лише за останній тиждень аптеки-учасниці отоварили 25 тисяч рецептів.

Про це повідомив начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров'я ОДА Олексій Андрушко.

— «Станом на 7 серпня 128 тисяч 136 пацієнтів звернулися до лікарів та отримали майже 252 тисячі рецептів за програмою «Доступні ліки». Тільки за останній тиждень отоварено в аптеках 25 тисяч рецептів, а з початку дії програми – 183 тис. 730. Аптекам вже відшкодовано з державного бюджету 6 млн 019,327 тис. грн, що становить 37,6 % від загальної суми субвенції у 16 млн 420 тис. грн», – сказав Олексій Андрушко.

Найактивніше жителі області користуються «Доступними ліками» у м. Бердичів, Чуднівському, Олевському, Любарському та Бердичівському районах. А також в Народицькій, Новоборовській тат Іршанській об'єднаних громадах.

Найнижчі показники виконання програми залишаються у Ружинському, Пулинському, Баранівському, Брусилівському та Коростенському районах.

Аптеки одержують відшкодування за доступні ліки 2 рази на місяць, а до переліку медичних препаратів уже ввійшло 199 препаратів 43 виробників.

З переліком аптек-учасниць програми «Доступні ліки» можна ознайомитись на інтерактивній карті.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ