Степан Барна доручив посилити роботу,щоб перевантажені авто не руйнували дороги Тернопільщини

Степан Барна доручив посилити роботу,щоб перевантажені авто не руйнували дороги Тернопільщини

08.08.17 08:53 0 698
Проблема збереження доріг залишається актуальною для Тернопільщини. Перевантажені автівки продовжують рухатися автошляхами області, порушуючи таким чином встановлені обмеження. Такі дії руйнують дорожнє покриття, і викликають серйозне занепокоєння в зв'язку із тим, що в області вкладаються значні суми коштів на ремонт транспортних коридорів.

Як стало відомо під час щотижневої наради під головуванням Степана Барни, голови Тернопільської ОДА, минулої доби за даними поліції на відстій було відправлено 57 вантажівок.

Навесні цього року Тернопільська облдержадміністрація, обласна рада та керівники сільськогосподарських і гірничодобувних підприємств краю підписали Меморандум про співпрацю в організації великотоннажних перевезень. Однак, не всі учасники сумлінно дотримуються домовленостей. Крім того, як відомо, в літню пору діє обмеження щодо руху великовагового транспорту.

З метою унеможливлення пересування перевантаженого автотранспорту дорогами області, голова Тернопільської ОДА дав доручення підготувати додатково щонайменше два майданчики для відстію автівок у Чернівецькому та Івано-Франківському напрямах. А також відповідні служби повинні підготувати додаткові пропозиції щодо придбання та утримання вагових комплексів.

«Хочу, щоб було чітке усвідомлення – дороги не можна буде ремонтувати кожного кварталу чи навіть року. За останні два роки в ремонт доріг Тернопільщини вкладається більше, ніж у попередні десятиліття разом взяті. Тому берегти дорожнє покриття від руйнації – справа не менш важлива. Очевидно у цьому питанні треба бути принциповими. Тому я прошу і керівників районів, і органи місцевого самоврядування активно включитися у процес й провести додаткові перемовини із сільгоспвиробниками. Дуже прикро, якщо наші ж місцеві підприємці, не будуть проявляти сумлінності. Крім того, прошу провести наради за участю Служби автомобільних доріг і поліції, щоб відпрацювати питання з ваговими комплексами та перевізниками, які їдуть транзитом через нашу область», - зазначив Степан Барна.

Нагадаємо, з метою збереження проїзної частини автомобільних доріг області від руйнування великоваговими транспортними засобами у період спекотної погоди при температурі повітря більше t? 28°C з 01.06.2017 року на дорогах загального користування державного значення Тернопільської області вводиться тимчасове обмеження руху автотранспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни та навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн з 10 до 22 години включно по наступним автомобільним дорогах:

М-19 Доманове – Ковель – Чернівці - Тереблече, (км 260 м. Кременець, км 320 (пост ДАІ) м. Тернопіль, км 332, км 448 (пост ДАІ) м. Заліщики);

М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка, (км 97, км 145 (пост ДАІ), км 154 м. Тернопіль, км 191 (пост ДАІ) м. Підволочиськ);

Н-02 Львів –Тернопіль (км 90 (пост ДАІ) м. Зборів, км 120 (примикання автодороги Р-41 Обхід м. Тернопіль);

Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, (км 34 с. Добромишль, км 69 (на виїзді з м. Бучач), км 107 (пост ДАІ) смт. Дружба);

Р-24 Татарів-Косів-Коломия-Борщів-Кам'янець-Подільський (ділянка Товсте-Борщів, км 195, км 219);

Р-26 Острог-Кременець-Почаїв-Радивилів км 45, км 76, км 86, км 102;

Р-43 /М-19/-Ланівці-/Р-32/, км 1; км 57;

Р-32 Кременець-Б.Церква-Ржищів км 0+000 – км 30+850, км 1, км 31.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ