За реагування Рівненської місцевої прокуратури товариство сплатить до бюджету 90 тис грн шкоди,завданої самовільним зняттям родючого грунту

За реагування Рівненської місцевої прокуратури товариство сплатить до бюджету 90 тис грн шкоди,завданої самовільним зняттям родючого грунту

08.08.17 10:52 0 562
В ході здійснення повноважень з представництва інтересів держави в судах Рівненською місцевою прокуратурою встановлено, що одне з приватних товариств без будь-яких дозвільних документів здійснило у с.Вересневе Рівненського району зняття родючого шару грунту на земельній ділянці площею 2,5 га, чим завдало шкоди державі на суму майже 90 тис грн.

На зазначені грубі порушення прокуратура відреагувала, заявивши в інтересах Великоомелянської сільської ради позов про стягнення завданої шкоди, який задоволено у повному обсязі Господарським судом Рівненської області.

Однак у подальшому Рівненський апеляційний господарський суд за скаргою відповідача скасував зазначене судове рішення та прийняв нове, яким в задоволенні позову прокуратури було відмовлено.

Відстоюючи правову позицію та не погодившись з рішенням суду апеляційної інстанції, прокуратурою області до Вищого Господарського суду України внесено касаційну скаргу.

Суд касаційної інстанції, погодившись із позицією прокуратури, задовільнив її вимоги, чим підтвердив їх законність, а відтак скасував рішення апеляційного суду, а рішення суду 1 інстанції залишив без змін.

Як результат копіткої та послідової роботи прокуратури – до бюджету сільської ради Рівненського району надійде майже 90 тис грн.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: http://prokuraturamista.rv.ua Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двоє представників з ...
Наступна новина: На Тернопільщині провели ...

КОМЕНТАРІ