Фарбування автомобіля: кому довірити?

Фарбування автомобіля: кому довірити?

08.08.17 17:10 0 1487

Фарбування авто - це багатоетапний і трудомісткий процес. Тому варто розібратися заздалегідь: кому довірити цю відповідальну процедуру.

Є думка, що автомобіль можливо пофарбувати і самостійно. Однак без належного рівня підготовки і наявності правильного обладнання самому за цю справу краще не братися. Також варто уникати в цьому питанні і малодосвідчених малярів. Так як процес непростий, є велика ймовірність десь помилитися. А ціна за таку помилку: корозія, здуття фарби, розшарування, непроходження в колір і т. д. Щоб цього уникнути, вибирати фахівця або компанію потрібно ретельно. А як це зробити нам розповість співробітник автосервісу на Троєщині: pokraskaavto.kiev.ua.

Процес вибору фахівця з фарбування авто

Постарайтеся з'ясувати, всі процеси фарбування, яким буде піддаватися ваш автомобіль. Як мінімум, їх повинно бути шість:

  1. мийка та підготовка автомобіля під фарбування;
  2. обклеювання кузова;
  3. шпаклівка або інші усунення нерівностей;
  4. власне нанесення грунтів і фарби;
  5. нанесення лаку;
  6. полірування.

Всі ці процеси мають різні підвиди і додаткові маніпуляції, але жодне фарбування не може пройти без них. Крім того, цей процес не швидкий. Якщо вам обіцяють пофарбувати автомобіль за 1-2 дні - не вірте.

Кожен шар фарби, в залежності від її типу, повинен висохнути. Це може зайняти 15 хвилина, а може - добу. Після закінчення фарбування необхідно хоча б кілька днів для того, щоб устоялися грунти. Потім сохне лак. І тільки після його повного висихання (що теж може зайняти близько кілька діб) можна полірувати кузов.

Інструменти

Варто приділити увагу і обладнанню на станції. Найголовніше: наявність фарбувальної камери. Якщо вона є - це добре. Якщо немає - потрібно оглянути бокс, який її замінює. Чи чистий він, чи є лампи для сушіння, чи добре укриті стіни. Все це важливо тому, що в процесі фарбування на поверхню кузова може потрапити різне сміття: дрібні ворсинки, пил, волоски і навіть комахи. Потрібно переконатися, що автомобіль від цього застрахований.

Також варто звернути увагу на інструменти нанесення фарби. В ідеалі фарбувальних пістолетів має бути кілька: окремо для фарби, окремо для лаку, окремо для грунтовок. Пістолети повинні бути хорошої якості (від цього залежить якість розпилення складів) і мати багато різних насадок.

Непогано, якщо у майстрів є відповідні сертифікати або дипломи. Але краще всього довіритися перевіреним спеціалізованим станціям, що дають гарантію на виконані роботи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Жалюзи: Основные ...
Наступна новина: Переваги центру ...

КОМЕНТАРІ