Порушників земельного законодавства в Чернігові карають гривнею

Порушників земельного законодавства в Чернігові карають гривнею

09.08.17 10:23 0 529
У травні поточного року в управлінні земельних ресурсів Чернігівської міської ради створено юридичний відділ, штатна чисельність якого - 3 працівники. Загалом за перше півріччя 2017 року для участі у судових засіданнях у якості представника позивача, відповідача, третьої особи до управління земельних ресурсів надійшло понад 80 судових проваджень (70 за аналогічний період 2016 року), зокрема щодо визнання протиправними дій міської ради, розірвання договорів оренди земельних ділянок, визнання недійсними державних актів, поновлення договорів оренди.

Від імені Чернігівської міської ради та управління земельних ресурсів юридичним відділом прийнято участь у понад як 150 судових засіданнях у місцевих судах, судах апеляційної та касаційної інстанцій (130 за аналогічний період 2016 року).

У поточному році юридичний відділ управління земельних ресурсів міської ради проводить спільну роботу з органами фіскальної служби, де ведуться контроль та претензійна робота по стягненню заборгованості з орендної плати на суму понад 2,7 мільйони гривень.

Для організації роботи комісії з визначення розміру збитків, заподіяних порушниками земельного законодавства власникам землі та землекористувачам, юридичним підрозділом внесено пропозиції до зміни складу відповідної комісії та розроблено матеріали для аналізу регуляторного впливу - з метою подальшого внесення змін до Положення про порядок визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам у місті Чернігові.

У липні 2017 року на підставі актів комісії виконком міської ради затвердив такі збитки на суму 486,8 тис. грн.

Про це під час розширеної наради в міській раді йшлося у доповіді начальника міського управління земельних ресурсів Василя Дмитренка.

Інші матеріали на цю тему:

У Чернігові учасникам АТО нададуть іще 70 дозволів на розробку проектів землеустрою

Якою є нормативна грошова оцінка земель міста Чернігова?

Право оренди земель комунальної власності в Чернігові виставляється на земельні торги

Яка площа земель Чернігова охоплена договірними відносинами?

Найбільшим платником податку за землю в Чернігові є ДТГО "Південна-західна залізниця"

Прес-служба Чернігівської міської ради*/blockquote
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Злочинні ...
Наступна новина: За позовом Хустської ...

КОМЕНТАРІ