Чернігів: Безоплатна передача земельних ділянок у власність громадян: кількісні показники

Чернігів: Безоплатна передача земельних ділянок у власність громадян: кількісні показники

09.08.17 08:57 0 504
За перше півріччя 2017 року в Чернігові безоплатно у власність громадян передано 119 земельних ділянок (381 ділянка за аналогічний період 2016 року), з них 105 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (324 за аналогічний період 2016 року); 11 для ведення індивідуального садівництва (56 за аналогічний період 2016 року); три для індивідуального гаражного будівництва (1 за аналогічний період 2016 року). Про це доповів під час ранкової розширеної наради міського голови з керівниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств міської ради начальник управління земельних ресурсів Василь Дмитренко. Безоплатна приватизація земельних ділянок передбачена Земельним кодексом України. Зокрема статтею 118 цього кодексу визначено порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами, а статтею 121 визначено норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам.

Як він розповів, суттєве зменшення кількості земельних ділянок, що передаються у власність громадян спричинено уповільненням темпів погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок територіальними органами Держгеокадастру – екстериторіальне погодження.

У більшості випадків розроблені проекти землеустрою повертаються з інших областей України на доопрацювання, оскільки еталон проекту землеустрою жодним нормативно-правовим актом не затверджено і кожен експерт трактує положення закону України "Про землеустрій" по своєму, що жодним чином не сприяє процесу погодження таких проектів. Як нам уточнили в управлінні земельних ресурсів, 105 земельних ділянок для будівництва і обслуговувавання житлового будинку, господарських будівель і споруд, які приватизовані в Чернігові з початку року - це в усіх випадках земля під тими будинками у приватному секторі, які були зведені давно, багато років тому.

Читайте також:

У Чернігові учасникам АТО нададуть іще 70 дозволів на розробку проектів землеустрою

Якою є нормативна грошова оцінка земель міста Чернігова?

Право оренди земель комунальної власності в Чернігові виставляється на земельні торги

Яка площа земель Чернігова охоплена договірними відносинами?

Найбільшим платником податку за землю в Чернігові є ДТГО "Південна-західна залізниця"

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині аграрії ...

КОМЕНТАРІ