Чернівці: Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни оздоровлюватимуться за кошти міського бюджету

Чернівці: Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни оздоровлюватимуться за кошти міського бюджету

09.08.17 09:48 0 508
До 2015 року включно Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни забезпечувались санаторно-курортним лікуванням відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті деяких категорій осіб санаторно-курортними путівкам».

Впродовж 2016-2017 років видатки на придбання путівок для даної категорії осіб в державному бюджеті не передбачались. З метою належного соціально-побутового обслуговування членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради затверджено Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, на яких поширюється чинність ст.10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту» та ст.64 ЗУ «Про жертви нацистських переслідувань». Зокрема, до членів сімей загиблих (тих, які зникли безвісти) військовослужбовців, партизанів, інших осіб, зазначених в ст.10, належать:

– утриманці загиблого або того, хто зник безвісти, яким у зв'язку з цим виплачується пенсія по втраті годувальника;

– батьки;

– один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від факту отримання пенсії;

– діти, які не мають (і не мали) своїх сімей;

– діти, які мають свої сім‘ ї, але стали інвалідами до досягнення повноліття;

– діти, обоє з батьків яких загинули або зникли безвісти та інші.

Для отримання путівки дана категорія осіб повинна перебувати на обліку в департаменті праці та соціального захисту населення для її забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Для взяття на облік (його законному представнику) необхідно подати наступні документи:

1. Заяву.

2. Медичну довідку лікувальної установи за місцем обслуговування формою 070/о.

3. Копію посвідчення особи, що підтверджує статус пільговика.

4. Копію паспорта та реєстраційного номера облікової карки платника податків.

5. Копію трудової книжки (в разі, якщо заявник працездатного віку).

Зазначені документи подаються разом з оригіналами з метою

підтвердження їх достовірності.

Путівкою черговик забезпечується один раз на два роки терміном на 18 днів до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями відповідно черговості поданих заяв та профілю санаторія.

Черговик обирає самостійно санаторно-курортний заклад, в якому буде проходити оздоровлення. Відшкодування вартості путівок проводиться департаментом праці та соціального захисту населення шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортним закладам відповідно до укладених тристоронніх договорів (черговик, департамент, санаторно-курортний заклад). Вартість путівки, яка підлягає відшкодуванню департаментом праці та соціального захисту населення санаторно-курортному закладі проводиться у розмірі, визначеному наказом Міністерства соціальної політики України про встановлення граничної вартості путівки у відповідному році для учасників бойових дій з числа постраждалих учасників антитерористичної операції з врахуванням наявних пільг зі сплати податку на додану вартість (ПДВ). Доплата за надання додаткових послуг санаторно-курортним закладам проводиться черговиками за рахунок власних коштів.

Для отримання більш детальної інформації необхідно звертатись в районні управління соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради за місцем проживання.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ