Чернівці: Стежити за публічними закупівлями міської ради стало зручніше

Чернівці: Стежити за публічними закупівлями міської ради стало зручніше

09.08.17 08:35 0 483
З метою спрощення доступу чернівчан до інформації про публічні закупівлі на офіційному веб-порталі міської ради оновлено розділ «Публічні закупівлі» (в розділі «Оголошення» вертикального меню).

Відтепер на ньому працюють віджети, які відображають актуальну інформацію про всі закупівлі міської ради за 2017 рік, а також детальну інформацію про закупівлі найбільших організаторів.

Окрім узагальненої статистики в розрізі видів процедур (допорогові, надпорогові), предметів закупівель чи організаторів, можна перейти в розділ, де відображаються усі оголошені та завершені тендери міської ради, прочитати тендерну документацію, ознайомитись з умовами договору чи учасниками закупівель.

«Всі віджети інтерактивні, тож користувач може змінити обрані параметри і вся інформація оновиться. Наприклад, можна змінити фільтр по часовому періоду, і замість 2017 року, обрати 2ге півріччя 2016 року. У табличних віджетах можна здійснювати сортування за будь-якою колонкою і таким чином спрощувати пошук потрібної інформації», – розповідає провідний фахівець з е-урядування та відкритих даних Тетяна Лебухорська. «Наприклад, можна розташувати поруч 2 колонки – очікувана вартість закупівлі та фактична сума укладених договорів і таким чином побачити, яку економію отримує міська рада завдяки здійсненню закупівель на порталі публічних закупівель ProZorro».

«Публічність та підзвітність діяльності виконавчих органів є нашим пріоритетом, оскільки це стимулює чернівчан до участі в управлінні містом, підвищує довіру до влади. Ми працюємо над тим, щоб інформація, яку отримують мешканці, була не лише корисна, але й подавалась у зручному форматі. Сподіваюсь, що завдяки такій публічності покращиться і сам процес закупівель», – наголошує міський голова Олексій Каспрук.

Робота віджетів побудована на використанні модуля аналітики bi.prozorro.org, дізнатись про базовий функціонал якого можна завдяки відеоінструкції (goo.gl/vcyTuL)

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Інсулін та ...
Наступна новина: Інспектору поліції на ...

КОМЕНТАРІ