У Рівненській області за невиконання законних вимог прокурора до адмінвідповідальності притягнуто посадовця державної виконавчої служби

У Рівненській області за невиконання законних вимог прокурора до адмінвідповідальності притягнуто посадовця державної виконавчої служби

09.08.17 09:18 0 609
За ініціативи прокуратури Рівненським міським судом притягнуто до відповідальності начальника Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області за невиконання законних вимог прокурора.

Так у суді доведено, що високопосадовець державної виконавчої служби, нехтуючи вимогами чинного законодавства, а саме - ст.26 Закону України «Про прокуратуру», не виконав законних вимог прокурора та на його неодноразові запити не надав для перевірки матеріали виконавчого провадження щодо виконання особами кримінального покарання, призначеного у виді конфіскації майна в дохід держави.

Внаслідок таких дій вимоги прокурора, пов'язані із здійсненням ним наданих Законом повноважень з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах – не виконано, а державні інтереси, які порушено злочинами не захищено.

У зв'язку з цим Рівненською місцевою прокуратурою складено на посадовця державної виконавчої служби протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185-8 КУпАП (невиконання посадовою особою законних вимог прокурора), який судом розглянуто, визнано особу винною та накладено на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Постанова суду набрала законної сили.

Довідково: відповідно до ч. 1 ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, має право знайомитися з матеріалами виконавчого провадження щодо виконання судових рішень у кримінальних справах, робити з них виписки, знімати копії та в установленому законом порядку оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність державного виконавця.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: http://prokuraturamista.rv.ua Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затверджено Комплексну ...
Наступна новина: Тернопіль та Сувалки ...

КОМЕНТАРІ