«Мотор Січ» пропонує Тернопільщині пожвавлення співпраці (фото,відео)

«Мотор Січ» пропонує Тернопільщині пожвавлення співпраці (фото,відео)

10.08.17 08:31 0 701
Керівництво одного із провідних підприємств світу, що спеціалізується на випуску авіадвигунів та газотурбінних установок АТ «Мотор Січ» днями перебувало на Тернопільщині. В рамках цієї поїздки відбулася зустріч голови Тернопільської ОДА Степана Барни та Президента підприємства, його генерального конструктора В'ячеслава Богуслаєва.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна підкреслив, що державне підприємство «Мотор Січ» є одним із флагманів української економіки, а для Тернопільщини важливо напрацьовувати стратегію з підтримки вітчизняного виробника.

За словами Олексія Зеленюка, директора з виробництва товарів народного споживання підприємства АТ «Мотор Січ», метою візиту на Тернопільщину є впровадження продукції українського виробництва на внутрішньому ринку. «Є пропозиції щодо розміщення на Тернопільщині локацій з виготовлення нашої продукції – це верстати, авіа-двигуни, гелікоптери, товари для медичної галузі та народного споживання. Як ми бачимо, в області є хороший технічний та трудовий потенціал, і в такий спосіб спільно можна було б покращити ситуацію із зайнятістю місцевого населення. Крім того компанія «Мотор Січ» пропонує співпрацю у розвитку Тернопільського аеропорту, зокрема ми можемо надавати свої літаки для виконання регулярних рейсів», - зазначив Олексій Зеленюк

Як зауважив голова ОДА Степан Барна, підприємство, справді, пропонує цікавий і широкий спектр продукції, який є цікавим для Тернопільщини. «Ми почули дуже перспективні пропозиції щодо реалізації проектів у сфері авіації, лісового господарства, медицини тощо. Але пріоритетним напрямком розмови було відновлення роботи аеропорту «Тернопіль»», - зазначив він.

При цьому очільник краю повідомив, що мова йде як про запровадження регулярних рейсів, зокрема «Тернопіль-Київ», а у перспективі «Київ-Тернопіль-Жешув», так і про розміщення на базі тернопільського летовища так званого логістичного вузла з технічним обслуговуванням літаків та гелікоптерів.

«Для нас важливо, щоб сучасний високотехнічний центр з обслуговування авіаційної техніки з'явився на Тернопільщині. Найближчим часом потрібно буде відпрацювати усі можливі шляхи реалізації такого проекту. Саме тому на зустрічі із керівництвом «Мотор Січ» були присутні і голова обласної ради разом із заступниками, і народні депутати, і депутати обласної ради, і мер міста», - додав Степан Барна.

Довідково.

АТ «Мотор Січ» налічує понад 26 тис працівників, до складу об'єднання входять 10 повноцінних заводів. Історія підприємства почалася у 1907 році та нараховує вже більше 100 років. Підприємство випускає надійні авіаційні двигуни та газотурбінні установки, які є конкурентними на світовому ринку. Продукція підприємства експлуатується на літаках та вертольотах різного призначення більш ніж у 120 країнах світу

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Картина Миру побуває в ...

КОМЕНТАРІ