Яким має бути грамотно створене ландшафтне освітлення?

Яким має бути грамотно створене ландшафтне освітлення?

10.08.17 14:18 0 1685

Ландшафтне освітлення є цікавим і різнобічним напрямок світлового декору. Воно є функціональним і декоративним освітленням не тільки насаджень, а й елементів архітектури та ділянок. До речі, в Україні придбати таке освітлення можна в компанії "ЛендЛайтс": http://www.landlighting.com.ua.

Ландшафтне освітлення виконує дві основні задачі:

  • естетичну;
  • функціональну.

Для цього застосовують безліч знань, рішень і обладнання, залучаючи висококваліфікованих фахівців. Але існують і традиційні способи ландшафтного освітлення:

  • заливаючий;
  • маркувальний;
  • акцентуючий;
  • і освітлення на водоймах.

Заливаюче освітлення є найбільш простим методом. Зазвичай воно застосовується при висвітленні периметра території. Для того, що б виключити засліплення очей, прилади закріплюють на високих опорах. Оптимальним варіантом є включення прожектора на час в'їзду автомобіля на територію, після чого він автоматично вимикається. Загальний спосіб освітлення характеризується вінчаючими світильниками. Як правило, їх встановлюють вздовж всієї доріжки або площадки. На вимогу замовника підбирається висота світильника і конфігурація плафона.

Маркувальний спосіб не висвітлює, а тільки натякає. Зазвичай такі світильники, стійкі до механічних впливів, вбудовують в грунт.

Акцентуючий спосіб характерний для парків або для місцевості, де в обов'язковому порядку передбачається освітлення. Світильники повинні мати різний кут світлорозподілення.

Найбільш складною ділянкою ландшафтного дизайну прийнято вважати водойми, для яких складно продумувати дизайн освітлення. Необхідно дотримуватися вимог до безпеки. А естетичні принципи змушують ретельно підбирати обладнання та прийоми щодо світлового простору. Напруга не повинна перевищувати 12В. Це досягається шляхом застосування світлодіодних або галогенних підводних світильників, а волоконні світлодіоди знімають живлення контакту води з напругою.

Напруга в мережі

При виборі різноманітних типів світильника слід приділяти особливу увагу мережі - низьковольтна або напруга в 220В:

  • Мережа в 220В дозволить використовувати більш потужні способи освітлення, але установку неможна назвати дешевою;
  • Мережа в 12В вимагає застосування понижувального трансформатора. У такому випадку застосовують обмежену кількість світильників. Таку систему прийнято вважати безпечнішою і дешевою.

Висновки

Таким чином, ландшафтне освітлення є досить популярним способом освітлення територій. Не дивлячись на складнощі установки, отриманий ефект просто вражає.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Рівному ліквідовано ...
Наступна новина: Житомирські журналісти ...

КОМЕНТАРІ