Як вибрати АКБ для вантажних авто?

Як вибрати АКБ для вантажних авто?

10.08.17 16:12 0 1826

Вирішуючи купити акумулятор для вантажного авто, автомобілісту слід бути обізнаним у всіх технічних потребах і параметрах експлуатаційного режиму власної машини.

Сучасні АКБ є поєднанням новітніх розробок і технологій з досвідом виробників-попередників. Тому удосконалення даних пристроїв ніколи не зупиняється.

Акумулятори для вантажівок: що потрібно знати?

Акумулятори для вантажівок постійно експлуатуються при підвищених навантаженнях. Тому їх технічні параметри повинні відрізнятися від аналогів, які використовуються на мотоциклах і легкових авто.

У процесі придбання АКБ для вантажівок важливо враховувати такі аспекти, як:

  • об'єм рухової деталі (чим більший об'ємний показник двигуна, тим краща його пускова здатність);
  • силу струму при холодному запуску;
  • компанію-виробника (при постійній оптимізації виробничого процесу зменшується випуск браку).

При впливі низьких температур посилюється в'язкість електроліту, а для запуску вантажівки потрібен більш потужний пусковий струм. Далеко не всі батареї задовольняють ці критерії. У даних випадках краще встановити акумулятор ємністю: 225, 190 або 140 А / год. До речі, в Україні купити акумулятор 190 А / год можна в інтернет-магазині https://accumbaza.com.ua/.

Який акумулятор краще купити для вантажного автомобіля?

Встановлюючи АКБ на вантажівку, віддавайте перевагу агрегату з великими показниками потужності, попри те, що для авто інших типів можна не концентруватися настільки ретельно на подібні нюанси. Наприклад, акумулятор 190 А / год чудово підходить навіть для таких автомобілів, як БелАЗ, IVEKO та MAN. Він з легкістю справляється з запуском найбільших вантажівок в наші суворі зими.

Крім того, при покупці потрібно враховувати ще й стійкість АКБ до саморозрядки, можливість до відновлення втраченого заряду, а також ризик підвищеного впливу на пристрій ударів і вібрацій.

Тому краще купувати вироби від відомих виробників. Оптимальною батареєю для вантажного авто вважається акумулятор на 225 А / год. У ньому є достатній запас ампер-годин і висока пускова потужність для холодних двигунів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Асфальтування дороги в ...
Наступна новина: Вибір піддонів: Які кращі ...

КОМЕНТАРІ